Alocasia little Zebrina

folder_openblog

Soms zie je een plant die je niet meer uit je hoofd kan krijgen. De Alocasia Zebrina is er zo één! We zijn daarom met onze toeleverancier van jong plant materiaal Evanthia, op zoek gegaan naar een kleine variant van deze beauty, gewoon omdat we wilde onderzoeken of er ook mini’s van de Alocasia Zebrina bestaan. Na jaren van selectie is deze Alocasia little Zebrina binnenkort in beperkte aantallen beschikbaar om consumenten blij te maken. Wij vinden het een feest om deze mooie plant te telen in onze kassen en hopen dat jullie er met net zoveel plezier van zullen genieten als wij!

The story of:

De Alocasia little Zebrina word ook wel de koning der jungleplanten genoemd, ze is een van de negenenzeventig soorten uit het geslacht van de aronskelkfamilie (Araceae) die voorkomen van tropisch en subtropisch Azië tot in Oost-Australië. Deze Alocaisia is dus ook een ver familielid van de lepelplant (Spathiphyllum), die ook onder de Araceae valt.

De bijzondere naam Zebrina heeft deze plant te danken aan zijn opvallende bladstelen, deze hebben zoals de naam al verraad een zebraprint; ze vallen erg op door de witte en zwarte strepen. De bladeren zijn groot en prachtig pijlvormig wat de aandacht van menige gast zeker zal trekken! Volgens een onderzoek uit 2011 in Indonesië wordt het voortbestaan van dit specifieke soort in het herkomstgebied ernstig bedreigd (Amoroso & Aspiras, 2011), dus bij de aanschaf van deze beauty draag je bij aan het in stand houden van dit soort.

Verzorging

De Alocasia little Zebrina komt oorspronkelijk uit het tropisch regenwoud waar hij gewend is aan warme en vochtige omstandigheden, dat wil deze plant ook graag in huis. Het liefste op een lichte standplaats, maar niet in de volle zon omdat de bladeren anders verbranden. Op kamertemperatuur tussen de 18 en 22 graden gedijd de little Zebrina het beste, van kou houd hij niet zo. Verder houd hij van een vochtige bodem en van water op kamertemperatuur, laat hem zeker niet uitdrogen! Af en toe even de plantenspuit over het blad spuiten of tijdens een zomerse bui even buiten zetten, net als in een vochtig regenwoud. Geef twee keer per maand plantenvoeding tijdens het groeiseizoen, in de winter is een keer per maand voldoende.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Menu