Bedankt plant

folder_openblog

Planten zuiveren de lucht, zijn goed voor onze gezondheid en concentratie én zorgen voor zuurstof. En het enige wat ze daarvoor terugvragen, is af en toe een beetje water. Bloemenbureau Holland bedankt de plant in de grootste campagne sinds jaren. De relatie tussen mensen en plant is natuurlijk diepgeworteld dus het was hoog tijd voor deze vrolijk-serieuze ode.

Planten zijn essentieel in ons leven. Laten we ze wat teruggeven!

Als je aan planten denkt, denk je misschien aan de sansevieria die vroeger bij je grootouders in de vensterbank stond, of die palm in een hoek van de vergaderruimte. Maar planten zijn ook de steppen en toendra’s en heide op de Veluwe. En de bossen en de berm langs de A4. En wat dacht je van de groenten die je eet? De term ‘plantenrijk’ is niet zomaar gekozen. Planten voorzien ons van enorme rijkdom. En daarvoor kunnen we ze best wat vaker bedanken.

Zonder planten geen leven

Planten zijn essentieel voor het leven op aarde. Door de aanwezigheid van planten kwam er ooit genoeg zuurstof in de lucht en was er eten aanwezig. Als autotrofen (die zonlicht in energie omzetten door hun fotosynthetische capaciteiten) zijn planten hoofdproducenten van zuurstof en dus de basis van de meeste voedselketens. Het leven van dieren op het land kon dus ook pas beginnen nadat planten het land koloniseerden. Zonder planten dus geen zuurstof. Zonder planten geen dieren. Zonder planten geen eten. Zonder planten geen leven!

Inmiddels is bewezen dat planten:

  1. Kunnen zorgen voor een verlaging van de bloeddruk, wat ons immuunsysteem sterker maakt
  2. Stress tegen kunnen gaan.. sit back, and realex..!
  3. Zorgen voor meer ontspanning en meer energie.
  4. In staat zijn de lucht te zuiveren.. breathe in, breath out..
  5. Nog veel meer superkrachten hebben. Wist je dat er een plant bestaat die helpt tegen snurken?

Hoe meer planten, hoe beter!

 

Meer groene inspiratie

Er zijn veel boeken over de natuur en over hoe de kracht van de natuur je leven verandert. Perfect voor de periode waarin bomen hun bladeren loslaten en wij door hen worden uitgenodigd wat meer naar onze kern terug te keren. Lekker lezen en planten inspiratie opdoen dus!

Als planten zoveel voor ons doen, is het ook wel mooi als wij een keertje iets terug doen, niet? Geef ze daarom een mooi thuis. Doe moeite om deze levende wezens te leren kennen. Speel klassieke muziek voor ze en zeg lieve dingen tegen ze. Daar bloeien ze van op, maar echt. En verzorg ze alsof ze je hond of kat zijn. They are alive. They are life itself!

Bedankt plant!

De campagne ‘Bedankt plant’ is een ode aan alles wat planten voor ons doen.

Bloemenbureau Holland promoot planten via hun consumentenmerk Mooiwatplantendoen.nl. “Kamerplanten en mensen hebben een wederkerige relatie: wij zorgen voor hen, en zij zorgen voor ons. Dat laatste bleef lange tijd onderbelicht, omdat het niet altijd even makkelijk te vatten is. Samen met de achterban (kwekers en handelaren) heeft Bloemenbureau Holland daarom besloten het eens groots aan te pakken en met z’n allen planten te bedanken in onder meer een filmpje. Een eenvoudig, nederig, maar mooi gebaar, dat uitnodigt om eens bij stil te staan. Bedankt plant.”

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Menu