Clusia Princess® op TV

folder_openblog, duurzaamheid, vlog
Clusia Princess on TV

Clusia Princess® bij de VARA

Onze huizen en kantoren zijn tegenwoordig heel goed geïsoleerd om energie te besparen. Hierdoor is, in combinatie met de cv, de luchtvochtigheid vaak erg laag en wordt de lucht te weinig ververst, waardoor een opstapeling van verschillende schadelijke stoffen ontstaat. Ook als je met meerdere mensen in een kleine ruimte bent raakt de atmosfeer gauw bedompt van onze uitgeademde lucht en transpiratie.

Groen Licht

In het programma Groen Licht van de Vara mocht ik samen met Bert van Duijn van de Universiteit Leiden meer vertellen over onze Clusia Princess®, een enorme luchtzuiveraar die wel 30m² lucht zuivert van schadelijke stoffen. In deze uitzending kom je meer te weten over hoe een Clusia de schadelijke stof formaldehyde uit de lucht haalt, waardoor jij een beter leefklimaat hebt.

Luchtverontreiniging

Iedere dag worden we blootgesteld aan talloze luchtverontreinigingen. Schadelijke stoffen zoals benzeen, formaldehyde, trichloorethyleen, xyleen, tolueen en ammonia kunnen zich opstapelen. Dit zijn chemicaliën die uitgewasemd worden door bouwmaterialen, meubels, verf en dergelijke, schimmels, bacteriën, rook, schoonmaakmiddelen etc.

NASA

Uit een studie van de NASA is gebleken dat bepaalde kamerplanten de lucht zuiveren van deze schadelijke stoffen, naast hun bekende job om koolstofdioxide om te zetten in zuurstof. Bovendien verhogen planten de luchtvochtigheid, waardoor er een minder droog klimaat ontstaat.

TNO

Onderzoek van TNO heeft bewezen dat planten een gunstig effect hebben op het ziekteverzuim. De klachten verdwijnen en de concentratie verhoogd. Men voelt zich minder moe en huid, ogen, neus en keel irritaties verdwijnen, men meldt zich minder vaak ziek.

Planten brengen sfeer in je leefomgeving, waardoor je je happy voelt en er een ontspannen stemming ontstaat.

Groen is dus geen trend, maar een Lifestyle!

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Menu