De stad vergroenen

folder_openblog
Let it Grow

Let it Grow is een initiatief van Royal FloraHolland, met als doel innovatie rondom bloemen en planten. We brachten een bezoek aan Silke en Madelon. Niet in het veilinggebouw, maar in Springhouse, hartje Amsterdam én kraamkamer van vernieuwend ondernemerschap.

Sprinklr

Let it Grow wil de waarde van bloemen en planten aan de consument laten zien. Dat doen zij door de betekenis ervan onder de aandacht brengen bij de consument. Let it Grow faciliteert ondernemers met innovatieve ideeën met bloemen en planten in hun groei. Eén ervan is Sprinklr. Deze start-up wil de verbinding tussen stadsbewoners en natuur herstellen, en gaat daarom voor meer groen in de stad, omdat de stad daar mooier en leefbaarder van wordt. Bovendien zijn mensen die zich omringen door groen gelukkiger en gezonder.

Groene revolutie

Suzanne van Straaten is initiator van Sprinklr, enthousiast vertelt zij over dit initiatief: We wonen allemaal in Amsterdam of Utrecht en willen op deze manier stadsbewoners meer in contact brengen met groen. “Ik merkte dat ik vaak met de verkeerde planten thuis kwam en niet goed wist hoe ik voor planten moest zorgen, ze gingen binnen een paar maanden dood. Super zonde! Dat hoorde ik ook veel om me heen. Dat moet makkelijker en beter kunnen, dacht ik”. De samenwerking met Let it Grow is ontstaan doordat Silke en Suzanne elkaar tegen kwamen, Sprinklr werd een pilot project voor Let it Grow, om zo te leren welke behoeften dit soort initiatieven hebben. Tegelijkertijd kreeg Sprinklr de hulp van Let it Grow in het vinden van de juiste kwekers en netwerk in de sierteeltsector. Inmiddels bouwt Sprinklr met een team aan een groene revolutie in de stad.

Sprinklr levert elk seizoen een duurzaam gekweekte plantenbox voor thuis of voor kantoor, zodat stadsbewoners makkelijk en leuk hun eigen omgeving kunnen vergroenen. Het wordt de consument makkelijk gemaakt, de box wordt in de steden Amsterdam, Utrecht en Rotterdam thuis afgeleverd (met elektrische auto’s!).

Sprinklr App

Ook worden verzorgingstips en weetjes over de planten gegeven door middel van de Sprinklr app. Écht een uitkomst voor mensen zonder groene vingers! De app geeft je direct alle informatie over je planten en stuurt je notificaties wanneer ze een beetje liefde en verzorging nodig hebben. Heb je specifieke vragen? Dan kun je deze via de app aan de experts van Sprinklr en aan de kwekers stellen. Wie toch een probleem heeft met een plant kan zelfs een foto appen om zo persoonlijk advies te krijgen. Zo leer je steeds meer over je planten en over tuinieren, en geeft Sprinklr iedereen het vertrouwen dat ze wel iets groens van hun huis en tuin kunnen maken. Zelfs Linda. nieuws heeft Sprinklr ontdekt: “Je moeder bellen hoe planten te verzorgen is niet meer nodig met de Sprinklr app” schreven zij.

In de zomerbox die recent uitgegeven is, zit onze musa, echt een must have als je het vakantie gevoel nog even vast wilt houden! Een groene zomer toegewenst!

Sprinklr (3)

https://letitgrow.org/

http://sprinklr.co/

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Menu