Doe eens wat anders met planten

folder_openblog, vlog

VLOG ~ Dat er veel mogelijkheden zijn met planten bewijzen de diverse workshops die georganiseerd worden. Daar wilde wij wel eens meer van weten en gingen daarom naar de workshop terrarium maken van Judith Baehner van het Groenlab. De workshop werd gehouden bij stadstuinwinkel Wildernis in Amsterdam.

Het planten lab

Als kweker zijn wij natuurlijk gek van planten. Daarom is het ook zo gaaf om te zien dat steeds meer mensen een groene lifestyle willen. De workshop was direct vol geboekt.

De fijne kneepjes

Judith leerde ons de fijne kneepjes van het maken van een terrarium, welke lagen je moet aanleggen in de fles om zo lang plezier te hebben van je terrarium. Zelf had ze flessen al een jaar niet meer open gehad en die zagen er nog prima uit. De planten, die een fles worden gebruikt, houden van een vochtig en tropisch klimaat en zijn daardoor uitermate geschikt voor dit mini-tuintje. Varens, Spathiphyllum en Fittonia’s zijn veel gebruikte plantjes in een terrarium. In een dichte fles wordt het een zelfvoorzienend ecosysteem. Als een plant zijn bladeren verliest hoef je je geen zorgen te maken. Deze worden door het ecosysteem in de fles omgezet in compost en bij de plant groeien vanzelf weer nieuwe bladeren aan.

Verzorging

Hoe verzorg je zo’n terrarium? De fles mag niet in direct zonlicht staan, maar houdt wel van daglicht. Het beste is een raam op de noordkant. Draai de fles iedere maand een paar keer een stukje om er voor te zorgen dat alle planten evenveel licht krijgen.

Wij hebben veel geleerd vanavond en zullen veel plezier hebben van onze terrarium!

Karin

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Menu