Een gezond & groen 2018

folder_openblog

Hallo allemaal! We kijken terug op een mooi jaar waarin we aan veel consumenten mochten vertellen over onze planten. Super leuk dat onze workshops met zoveel enthousiasme werden gevolgd, daar doen we het voor! Voor het nieuwe jaar hebben we weer een aantal leuke workshops in petto. Op onze website vertellen we ook over onze planten, hebben jullie onze Intenz Stories al eens gelezen? Dit jaar gaan we er weer een aantal voor jullie maken!

Maar eerst een terugblik op 2017

De groene lifestyle is meer dan ooit aanwezig; we zien leuke nieuwe planten winkels verschijnen, start-ups die met planten aan de slag gaan. Allemaal met hetzelfde doel: mensen blij en gezond maken met planten om zich heen. Want een huis is pas een thuis wanneer je er echt tot rust kan komen en daar horen planten bij. Planten zijn namelijk veel meer dan alleen een mooie aanvulling op het interieur.

Consumenten krijgen steeds meer belangstelling voor een zuivere, schone lucht en de rol die verschillende kamerplanten daarbij kunnen vervullen. De kwaliteit van de binnen lucht, zoals in de huiskamer, kantoor en klas, is van groot belang voor onze gezondheid, fitheid en welbevinden. Formaldehyde is het meest voorkomende toxine in het binnenmilieu en wordt door wetenschappers ook als maatstaf genomen om de luchtzuiverende werking van een plant te onderzoeken.

Luchtzuiverende planten zijn als het ware een verantwoord groen medicijn

De luchtzuiverende werking van planten zorgt voor:
–  Neutraliseren van schadelijke gassen door deze op te nemen en af te breken;
–  Verbeteren van de luchtvochtigheid door regulerende verdamping;
–  Gezonder maken van de lucht door effectief CO2 om te zetten in zuurstof.

Sterk luchtzuiverende kamerplanten dragen bij aan een verbetering van de luchtkwaliteit

Meubels, kleding, vloer- en muurbedekking, verf, printers, etc. geven chemische stoffen af die niet goed voor ons zijn. Naast onderzoek door de NASA is er in veel aanvullend wetenschappelijk en praktijkonderzoek nauwkeurig aangetoond dat bepaalde kamerplanten in bijzondere mate schadelijke stoffen uit de lucht opnemen en de lucht reinigen. Planten die wetenschappelijk getest zijn en een ruime voldoende hebben gescoord op de afbraak van formaldehyde worden aangeboden onder de merken Air So Pure planten en Ogreen clean machines.

Infographic: Intogreen

Tags: , , , , , , , , , ,

Related Posts

Menu