Festival Designkwartier

folder_openblog

Heetman - PatijnFestival Designkwartier in de Zeeheldenbuurt in Den Haag

Alweer voor de 3e keer werd het festival georganiseerd. Het is een initiatief van stichting Designkwartier Den Haag. Opgericht door Edwin Pelser, eigenaar van de gelijknamige designwinkel in Den Haag, interieurstyliste Susanne Kennedy en evenementenorganisator Mei-Lan Tjoa.

Verhalen vertellen daar ging het om, verhalen van ontwerpers en hun producten. Vaste denkpatronen doorbreken en anders te kijken naar materialen en de functionaliteit daarvan. En wij waren natuurlijk heel benieuwd of planten daar ook een rol in spelen!

Bij een infopunt van het festival kon je een gids kopen met informatie over de designers en op welke locatie ze te vinden waren. De gele lijn op de straat leidde ons door het Zeeheldenkwartier langs 49 locaties waar we het werk van 100 designers konden bekijken. Een kleinschalig en gemoedelijk festival.

Ontwerpen

In diverse ontwerpen zagen we planten terug. We spraken met Jonael van der Sloot van Spruitje Amsterdam over zijn bijzondere ontwerpen met planten. Zo mooi om te zien hoe je planten ook kan verwerken in design stukken!

Jonael van der Sloot

Inspirerende werkomgeving

In de pop-up store The Community Office zagen we de “terug naar de natuur” trend. Studio van ’t Wout & NewCompany Creations lanceerden tijdens het Designkwartier The Community Office. Een creatief label en een bewezen aanpak voor coworking en nieuwe manieren van werken. Mensen in een inspirerende werkomgeving voelen zich thuis, zijn happy, creatiever en productiever.
The Community Office had bloggers & vloggers uitgenodigd actief gebruik te maken van de coworking space. Voor wifi, koffie, drankjes en coworkers werd gezorgd. The Community Office is een initiatief van interieurarchitect Saskia Vrolijk en organisatievernieuwer Rosan Gompers.

In deze co-working space ervoeren wij het effect van de context, zagen we de nieuwste trends op het gebied van werkplekmeubilair en kon je inspiratie op doen voor je werkomgeving en manier van werken. Of even genieten van een moment off-line in de ‘Back to nature’ space. Offline is de nieuwe luxe. Hier waren super veel planten te vinden!

Veel leuke pop-up stores gezien, mooie presentaties bekeken en inspirerende ontwerpers gesproken. Een kijkje bij oude pakhuizen en winkeltjes. Onderweg de geur van vers klaargemaakt eten.

En omdat het ook nog eens lekker zonnig was, helemaal genieten!

Karin

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Menu