Flora Holland Trade Fair 2017

folder_openblog

We hebben een enerverende beurs week achter de rug! Aan de vooravond van de beurs wonnen we de Dutch Tulip award in de categorie indoor plants voor het product Philodendron Little Hope. Een mooier begin van de beurs konden we ons niet wensen! Een geweldige ervaring om mee te maken! Elstgeest Youngplants is de vermeerderaar van deze variëteit en samen met Heijnen potplanten telen we deze Philodendron.

Dutch Tulip Award

De Dutch Tulip Award is een internationale onderscheiding voor de beste marktintroductie. Noviteiten zijn het bewijs dat de sierteelt continue in ontwikkeling en beweging is. Een uitgebreide internationale vakjury bestaande uit in- en verkopers van de vakhandel, hebben met elkaar de producten intensief besproken en beoordeeld op de volgende aspecten: commercieel aantrekkelijk, goede kwaliteit, logistiek, belading, houdbaarheid. De prijzen worden uitgereikt voor de categorieën: kamerplanten, snijbloemen, tuinplanten en concepten.

Luma Flora

De dag na de uitreiking begon de beurs, waar we gelijk de internationale pers te woord stonden over de Luma Flora die we deze week geïntroduceerd hebben. Na een periode van testen en certificeren is het gelukt een lamp met een plant te ontwikkelen. We hebben een aantal workshops aan consumenten gegeven en de lamp is erg goed ontvangen. De Luma Flora is vooral handig als je het lastig vind om planten goed te houden. Doordat de plant in glas staat zal hij weinig verdampen, perfect voor de consument die van gemak houd! De Luma Flora is vanaf heden beperkt leverbaar.

Clusia in cilinder

Daarnaast hadden we nog twee nieuwe introducties deze beurs die de pers vast wilde leggen. De Clusia in cilinder glas met een bijpassende verpakking. Deze clusia spoelen we waardoor de wortels goed zichtbaar zijn, je ziet ze ontwikkelen! Door het kijkvenster zie je de wortels in water, maar tevens beschermd de verpakking het ook het cilinder glas. Leuk voor als je af en toe eens wat anders in huis wilt zetten!

Een clusia is een enorme luchtzuiveraar en daarom een perfecte plant in de baby kamer. Ogreen bied de Clusia aan in combinatie met een knuffeldoekje van Snooze baby (het hippe baby merk van onze zus & zwager!) We hebben erg leuke reacties gehad op deze samenwerking!

We kregen veel reacties op onze Urban Jungle stand, waar we onze kernwaarden uit hebben willen dragen: vernieuwend, verrassend, gezond, duurzaam.

De Trade Fair is de grootste internationale handelsbeurs voor de sierteeltsector. Er waren meer dan 650 stands met de nieuwste trends en producten. Tijdens de beurs kon je deelnemen aan workshops, was er een ‘Green Walk’ langs groene innovaties, je kon de stijltrends van 2018 bekijken en nog veel meer. De wereld van groen groeit, consumenten omringen zich steeds vaker en creatiever met bloemen en planten. Niet alleen in het interieur thuis, maar ook op daken van steden verschijnen tuinen en parken. De wereld veranderd snel en mensen willen rust en groen om zich heen. Daar spelen wij graag op in!

We kijken terug op een enerverende en geslaagde beurs week en het winnen van de Dutch Tulip Award. Dit alles konden we niet realiseren zonder onze medewerkers die ondertussen alles soepel door lieten draaien op het bedrijf!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Menu