Glazen Tulp Award 2021/2022

folder_openblog

Glazen Tulp Award

Deze Oscar waardige onderscheiding gaat naar de beste marktintroductie in de volgende 5 categorieën: kamerplanten, snijbloemen, concepten en tuinplanten. Het was geen gemakkelijke klus voor de jury, want er waren weer veel prachtige noviteiten ingezonden. Maar na twee stemrondes was er namens het oordeel van een professionele jury toch een uitslag gekomen. De prijsuitreiking vond plaats op 9 december.

Vak jury

De vakjury bestond dit jaar uit Ronald Arkesteijn van Zyon Group BV, Oliver Mathys van  I Green You,  Ed Mol (Waterdrinker),  Vincent Groenewegen en Ronald van Norde (Agoragroup), Pascal Zijlmans (VBW), Peter Vrouwe (Hoven & de Mooij BV), Cok van Berkel (Noviflora), Danny van Bergen Henegouwen van FM Group beoordeelde de bloemen en zijn collega Ard Wubben de planten, Romeo Sommers (Green your day), Mirjam van der Meer (Meer Groothandel), Judith Baehner (Het Groenlab), Jan Verheij (De Groene Media Makelaar), Marleen Oud (Bama Bloemen), Anoep Chakawri (Van Dijk Flora), Ies Schouten (Eddie den Dekker) en Simone Dussine namens het Bloemenbureau Holland.

2x genomineerd

We waren dit jaar 2x genomineerd, waarvan ons concept Dubai door ging naar de halve finale.

Philodendron Green Princess

Een nieuw soort Philodendron die zich onderscheid door zijn bossigheid. Waar veel Philodendrons opvallen door hun grote bladeren valt de Green Princess juist op door zijn vele kleinere bladeren. Het is een ijzersterke en erg makkelijk te verzorgen plant! Helaas is deze voor de halve afgevallen. Wel zijn we blij met deze nominatie, hierdoor konden we dit mooie product onder de aandacht brengen bij onze klanten.

Dubai

Dit nieuwe concept is een toevoeging op onze ruime range hydroponie concepten. De boog met 3 glazen klipjes is een compleet ander concept in de huidige range. Het is een groot, opvallend concept, maar doordat hij smal is kan hij overal in huis geplaatst worden.

De jury heeft een 2e plaats gegeven aan dit mooie concept!

Hydroponie

In Tropische landen, maar ook steeds meer in niet tropische landen worden stekken op water gezet om te laten bewortelen. Maar planten op water zetten kan ook omdat het gewoon heel mooi is! De schoonheid van de plant zit namelijk niet alleen in het blad wat aan de planten groeit, maar het zit ook in de grond, namelijk in de wortels. De wortels zijn prachtig om te zien en in het water groeien ze ook verder waardoor je echt meegenomen word in het groeiproces van de plant. Fascinerend!

Collega’s bedankt!

We willen hierbij ook al onze collega’s binnen VDE plant bedanken voor de inzet die zij dagelijks doen om mooie planten en plantenconcepten voor onze klanten te maken! 🙏

Tags: , , , , , , , ,

Related Posts

Menu