Groen power sessie

folder_openblog

Karin Vollering trapte af met haar eerste evenement: “Groen power sessie”.

Karin Vollering is sinds december 2018 aangetreden bij BNS (Beroepsvereniging voor de Nederlandse Stylist) als inspirerend ambassadeur groenstyling. Zij runt een stadswinkel in Delft: “Groene Vingers”, een belevingswereld waarin Karin klanten wil inspireren, verwonderen en verrassen met planten. Als je dan door deze inspirerende dame gevraagd word of je je bedrijf ter beschikking wil stellen om stylisten letterlijk vanuit het groen kennis te laten maken met wat groen voor je kan doen, zeg je daar natuurlijk geen nee tegen, daar wilde wij graag aan mee werken!

Het thema van deze groen power sessie was:

Zorgt een ‘groene’ leefomgeving voor een gezonder leven?

De veranderende maatschappij en de toenemende behoefte van bedrijven en particulieren op het gebied van styling in de meest brede zin van het woord, vraagt om een aanpassing in de dienstverlening van stylisten. De grenzen tussen wonen, werken en leven vervagen en de behoefte aan ‘groen’ is in iedere leefomgeving alleen maar toegenomen. Juist nu, in de hectiek van alledag zijn we vaak even op zoek naar een gezond en extra behaaglijk moment.

Na de opening door de voorzitter van BNS, Carin Frijters namen we de leden tijdens deze eerste groen powersessie mee in de effecten van groen in je leefomgeving:

  • Karin Vollering vertelde als Groenstylist meer over het toepassen van groene planten in de leefomgeving van je klant: thuis op kantoor of in restaurants. En wat de effecten zijn voor je welbevinden en gemoedstoestand. Door middel van mooie inspiratie foto’s gaf Karin praktische toepassingen van diverse planten.
  • Gabrielle Fabbro van Ogreen Clean Machines vertelde over de effecten van planten in je leefomgeving en daarnaast gaf zij uitleg over de wetenschappelijke onderbouwing van de planten van Ogreen. Mensen zijn de connectie met de natuur kwijt maar het is juist de kracht van de natuur die zorgt voor een gezond en vitaal leven.
  • Zelf mocht ik meer vertellen over ons bedrijf en de verschillende soorten planten die we kweken. Dat we met onze Concept Store de verbinding zoeken met klanten en met consumenten en hen inspireren om meer met planten te doen. Dit alles vanuit onze passie als kweker.

Daarna was het tijd om de handen uit de mouwen te steken tijdens een mini workshop hydroponie en een rondleiding door de kassen.

We kijken terug op een geslaagde groene power sessie! Het was erg leuk om met zo’n enthousiast team van BNS samen te mogen werken, bedankt Carin Frijters, Karin Vollering, Gabrielle Fabbro en Jalena Brillenburg

 

Over Beroepsvereniging Nederlandse Stylisten

BNS is er speciaal voor stylisten die professioneel met hun vak omgaan. Die bij willen blijven als het gaat om vakkennis en daarom trainingen/workshops volgen en lezingen bijwonen om die kennis te vergroten en op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen. BNS draagt daaraan bij en zorgt voor inspiratie, informatie, interessante bijeenkomsten en een uitgebreid netwerk van en voor ervaren stylisten.

Opgericht in 2009 en al snel uitgegroeid tot een professionele belangenbehartiger van stylisten. Vanaf de start met een duidelijke focus op interieurstyling (particulier) en vastgoedstyling. Eind 2018 is er bewust gekozen voor verbreding van het aanbod en zijn hier de domeinen zakelijke interieurstyling en groenstyling aan toegevoegd om zo nog beter in te kunnen spelen op de veranderende markt. De vier verschillende domeinen hebben ieder een eigen ambassadeur. Letterlijk een icoon binnen het specifieke styling vakgebied. Deze ambassadeur zorgt voor interessante programmering om de leden te inspireren en het vak verder te professionaliseren:

  • Jelena Brillenburg Wurth: Interieurstyling particulier
  • Christel Benning: Interieurstyling zakelijk
  • Marleen van Leest: Vastgoedstyling
  • Karin Vollering: Groenstyling
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Menu