Groen Styling

folder_openblog

Beroepsvereniging Nederlandse Stylisten (BNS) bestond 10 jaar en dat werd gevierd!

Op een inspirerende plek nl Kanaal 30 in Utrecht. Een creatieve broedplaats waar ondernemers, bedrijfsleven en publiek elkaar ontmoeten. Hoe gaaf is het dat je op juist die plek (als enige niet – stylist) een presentatie mag geven over planten! Omdat de Groene Lifestyle omarmt word door stylisten die het belang van planten en natuur door willen zetten in interieurs en daar alles over willen weten. Ook bij stylisten is duurzaamheid een hot topic, daarom verteld wat wij zoal doen op dit gebied; inzetten van biologie in onze gewassen, isolerende kassen, geen waste op het gebied van water en voedingsstoffen, een teeltpot die uit 100% gerecycled materiaal bestaat, etc. Allemaal dingen die wij als vanzelfsprekend vinden, maar mensen van buiten onze sector nog geen weet van hebben. Goede vragen en mooie gesprekken!

Ins en outs over de Groene Lifestyle

Floor Kleyne, hair stylist

Voorzitter Carin Freijters gaf na de opening het woord aan een mystery guest, namelijk Floor Kleyne, Dutch hair stylist. Zij is extreem populair (heeft ruim 12.000 volgers op Instagram) en haar sporen ruimschoots verdiend in de Nationale en Internationale creatieve scène. Ze spreekt vaker een Celebrity dan de meeste van ons en is ook nog eens relaxed en vooral zichzelf. Eén van haar quotes is: ‘probeer vooral uniek te zijn, want er lijken al veel te veel mensen op elkaar’. Deze lijfspreuk zorgde voor een unieke keynote.

Flexa ColourFutures

Welke kleuren zijn er voor 2020 gesignaleerd en hoe vertaalt zich dit door naar het interieur? Het jaarlijks terugkerende wereldwijde kleurentrendsonderzoek Flexa ColourFutures™word door Heleen van Gent samengesteld met haar nationale en internationale kleurteam kleurtools, -concepten en -paletten die helpen bij het maken van de juiste kleurkeuze. Tijdens deze lezing vertelt zij het verhaal achter de ColourFutures™. Hoe komen deze kleurentrends tot stand? Wat is er gesignaleerd en hoe vertaalt zich dit door naar het interieur? En waarom is er gekozen voor de Flexa Kleur van het Jaar 2020 Tranquil Dawn?

Consumentenbladen goeroe, Mary Hessing

Bekend om haar scherpe blik, stijl, creativiteit en commerciële intuïtie. Op dit moment hoofdredacteur van het eclectisch woonmagazine Residence. En samen met Toon Louwen, uitgever van het unieke blad WOTH, WOnderful THings. Deze bekende duizendpoot en woonvakbladentrots gaf een presentatie over de styling van tijdschriften, maar nam ons ook mee in de presentatie van interieurs in magazines en het gebruik van kleur. Want hoe presenteer je op de juiste wijze interieurs in consumentenbladen?

Machteld Rijnten initiatiefnemer van de Duurzame Woonbeurs

Machteld en Marieke zijn de bedenkers en organisatoren van de eerste Duurzame Woonbeurs van Nederland, onder het motto re-design + re-use = reduce. Grof huishoudelijk afval is de enige afvalstroom die amper wordt gerecycled en die maar niet minder wordt en deze afvalstroom bestaat voor de helft uit meubels. Dit moet, en kan anders dachten zij! De interieurbranche is alleen al in Europa verantwoordelijk voor het jaarlijks weggooien van: 12 miljoen kasten, 3 miljoen keukens, 21 miljoen stoelen, 7,2 miljoen tafels en 18,4 miljoen matrassen. (bron Milieucentraal). Op de eerste Duurzame Woonbeurs presenteerden meer dan 40 duurzame interieurmerken, startups en ontwerpers zichzelf aan het publiek en konden bezoekers inspiratie op doen om zowel hun woning als de wereld een stukje mooier te maken. Naast de duurzame merken was er ook een Repair market waar ‘ oude ambachten’ zoals messenslijpen, stofferen en een repair cafe, gecombineerd werden met meer moderne reparatietechnieken. Mooi voorbeeld van betekenisvol ondernemen!

Het programma bevatte nog veel meer inspirerende sprekers, te veel om in deze blog te vermelden helaas.

Over BNS

BNS Crisp bestaat dit jaar 10 jaar en heeft bewezen dé professionele belangenbehartiger van stylisten in Nederland te zijn. De vier verschillende domeinen hebben ieder een eigen ambassadeur (letterlijk een icoon binnen het specifieke styling vakgebied) die zorgt voor interessante programmering om de leden te inspireren en het vak verder te professionaliseren en zo nog beter in te kunnen spelen op de veranderende markt.

Professionalisering is belangrijk binnen BNS. Samen werken zij aan kwaliteitsverbetering en ontwikkeling van het vak interieurstyling, op zowel de zakelijke als de particuliere markt, vastgoedstyling, groenstyling én de beroepsgroep. BNS organiseert activiteiten die tot doel hebben kennis en vaardigheden van stylisten te verbeteren en verder te ontwikkelen. Denk aan trainingen, workshops, portfoliochecks, regiobijeenkomsten, bedrijfsmatige ondersteuning en netwerkactiviteiten.

Bedankt voor de inspirerende middag / avond Carin Freijters, Jelena Brillenburg Wurth, Christel Benning, Karin Vollering, Floor Kleyne, Mary Hessing, Heleen van Gent, Marcella Veldhuis, Machteld Rijnten!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Menu