Groene oase bij La Place

folder_openblog

La Place is terug van weg geweest in de Kalverstraat!

De oplevering van La Place Flagship Restaurant Amsterdam vond afgelopen week plaats. De eyecatcher van het nieuwe La Place restaurant is het Roof Garden Café op de tweede verdieping. Met veel groene planten is dit een oase van rust hoog boven de drukte van de binnenstad. Een unieke plek dus, midden in de stad en toch ver weg van alle drukte.

Bijzondere plek:

Voor ons is deze La Place extra bijzonder omdat we mee mochten werken aan de Greenwall in het restaurant. MOSS (Makers of Sustainable Spaces) ontwikkelde het concept en het ontwerp van deze Greenwall, Hydrozorg Interieurbeplanting en Vincent van Tol maakte de hardware. Samen met Philip van Traa van MOSS hebben we een assortiment van tropische planten gekozen die past bij La Place. Deze planten zijn bij ons in de kas geteeld in speciale trays en geplaatst in de Greenwall.

La Place Kalverstraat heeft ingangen aan zowel de Kalverstraat 203 als aan het Rokin 160, hierdoor heeft La Place twee gezichten. Waar de 3 monumentale panden aan het Rokin volledig authentiek zijn gebleven, is aan de Kalverstraat een compleet nieuw pand herrezen. Het pand bestaat uit drie verdiepingen en is groot en licht opgezet met een glazen dak.

 

Nog een mooie combinatie:

Philip van Traa van de bedrijven MOSS en HRBS, heeft als doel om steden te vergroenen en vergroenten. HRBS heeft een verwisselbaar kruiden- en groenten concept voor de horeca zodat kruiden en groenten vers op je bord geserveerd kunnen worden. Zij doen dit in een speciale tray welke afgeleverd word bij horeca gelegenheden. De trays worden in door MOSS ontworpen meubels geplaatst en na de oogst worden de trays met geoogst product weer terug genomen voor recycling. Lokaal geteeld en duurzaam. Philip en zijn team willen lokale voedselproductie bevorderen, en hierdoor de uitstoot rondom voedsel verminderen. Lokaal geteeld met dezelfde of betere smaak, schoon en een lage footprint.

Het resultaat is echt super mooi geworden!

Wij wensen het team van La Place het allerbeste toe met het vernieuwde Flagship Restaurant!

 

La Place Flagship Restaurant Amsterdam, Kalverstraat 201-203.
Iedere dag geopend van 8.00 tot 22.00 uur.

Filmcredits: La place Kalverstraat

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Menu