Groene planten wanden

folder_openblog

Als kweker, maar vooral als groot plantenliefhebber, wilde ik de mogelijkheden onderzoeken voor samenwerking op het gebied van groene planten wanden. Via Mastop Totaaltechniek kwam ik in contact met het bedrijf Green Fortune. Toen ik de site zag was ik gelijk enthousiast. Wat een mooie projecten hebben zij gerealiseerd! Green Fortune heeft naast een vestiging in Nederland ook een vestiging in Stockholm. Met elkaar hebben zij inmiddels in meer dan 12 landen honderden plantwalls geplaatst. Groot voordeel bij Green Fortune is dat er, naast de mensen die de wanden ontwikkelen, ook 5 mensen zorgen voor het onderhoud van plantenwanden. Hierdoor is een optimale plantenwand zonder onderhoud voor de klant te realiseren.

dsc00674

Green Fortune

Onze eerste ontmoeting was begin van dit jaar bij ons op het bedrijf. We hebben toen onze kassen laten zien en de verschillende soorten planten die we kweken. Daarna volgde een bezoek in Amsterdam aan het kantoor van Green Fortune. Geen saai kantoor, want zij zijn gevestigd in 1-1-1 Amsterdam. Een industrieel pand waar 12 inspirerende bedrijven gevestigd zijn zoals architecten, designers, techniek, innovatie en 3D print techniek. Een omgeving waar ook samenwerkingen ontstaan omdat je ideeën tijdens de koffie met elkaar kan bespreken.

Epifyt

Green Fortune heeft hier een Epifyt kantoor gemaakt (epifyten zijn organismen die op levende planten groeien zonder hieraan voedsel te onttrekken). We hebben gebrainstormd over hoe we onze plantenwanden kunnen onderscheiden en of het haalbaar is om luchtzuiverende plantenwanden te gaan haken. Samen met de kwekers van Air So Pure hebben we de eerste luchtzuiverende planten wand ontwikkeld. Onderscheidend ten opzichte van andere planten wanden is dat er alleen wetenschappelijk bewezen luchtzuiverende planten in verwerkt zijn. Allemaal voldoen zij aan de strenge eisen die zijn opgesteld in samenwerking met TNO-Fytagoras. De Planten worden in een box geplaatst en dan worden er schadelijke stoffen in de ruimte gebracht. Hiervoor is een ranking gemaakt van planten die hier zeer goed in scoren, dus minimaal een rapportcijfer 7 krijgen.

plantboom_aanzicht1_v2_grijs

Licht

De finishing touch is licht. Planten groeien niet goed met weinig licht en licht draagt bij aan het behoud van de planten. VariPar is ook betrokken bij dit project want met de juiste verlichting kun je een plantwand jaren goed houden en zal de plant de lucht optimaal zuiveren en zuurstof afgeven. Een plantwand moet lang meegaan en dat verwachten we van het licht natuurlijk ook. LED verlichting is de oplossing om op kantoren en gebouwen zonder veel daglicht of achter gefilterde ramen toch planten te kunnen houden. VariPar levert Parus Groei Verlichting aan de tuinbouw en meerlagenteelt en heeft vanuit deze kennis een scala aan producten ontworpen voor plantwanden en zelfs voor de consumenten thuis.

Klimaat verbetering en daarmee het werkplezier in kantoren is dan ook binnen handbereik!

Weer een voorbeeld dat GROEN geen trend is maar een lifestyle!

logos

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Menu