Intenz Hydroponie

folder_openblog

De laatste jaren heeft ons bedrijf een nieuwe activiteit ontwikkeld: Hydroponie. Hydroponie is het laten bewortelen en groeien van planten in water. De schoonheid van planten zit niet alleen in het gewas wat je ziet, maar ook in de grond zitten bijzondere eigenschappen van planten verborgen. De wortels van planten verzorgen de opname van voedingsstoffen voor de plant en breken er schadelijke stofjes af die de plant door middel van zijn bladeren heeft opgenomen uit de lucht.

Experimenteren

Vanuit onze passie zijn we jaren geleden begonnen met experimenteren om dit meer zichtbaar te maken. We lieten op diverse plekken (keuken, woonkamer, kantoor, badkamer) de Clusia Princess bewortelen in water. Het mooie was dat je de plant zag ontwikkelen en groeien doordat het zichtbaar was omdat de plant in het in het water stond. De prachtige wortels in een glazen pot met water, het was letterlijk ‘back to the roots’. Deze passie wilde we aan consumenten laten zien en zijn daarom op onze social media kanalen en in onze Concept Store onderzoek gaan doen of er vraag was naar dit soort concepten. Dat hebben we geweten! De reacties waren overweldigend!

Groene Lifestyle

Groene kamerplanten zijn momenteel prominent onderdeel van een lifestyle die draait om natuur en gezondheid. In die groene revolutie past hydroponie perfect, omdat het ook nog eens laat zien hoe een plant leeft en ontwikkeld. De Clusia rosea Princess is het paradepaardje van onze hydroponie lijn, maar inmiddels hebben we meer soorten aan de Intenz Home collectie toegevoegd, zoals de monstera, callathea, strelizia, philodendron en de sansevieria. We zijn er best trots op dat we zo iets moois aan ons bedrijf hebben toegevoegd. Het was een weg met hindernissen, waarbij we gebruik hebben gemaakt van alle kennis die binnen het bedrijf aanwezig is. Dagelijks staat er een team enthousiaste collega’s deze mooie items voor onze klanten te maken.

Verzorging

Het verzorgen van planten op water is heel simpel: zet nooit de plant zelf onder water, alleen de wortels. Laat het bovenste deel van de wortels ook vrij van water zodat deze kunnen ademen. Een klein laagje (kraan) water, waar alleen de wortels in staan is dus al voldoende. Spoel om de twee weken de wortels af en doe vers water in het glas. Als het water troebel wordt na enkele weken kan het glas simpel omgespoeld worden. Verder is een lichte standplaats belangrijk en is dat alles wat deze plant nodig heeft, simpel dus! Voor meer info hierover: kijk op deze website onder collection en dan hydroponie.

Intenz Home Victoria

Concept Store

In onze kwekerij is een ruimte ingericht als Concept Store. Klanten kunnen hier inspiratie op doen en op zaterdagen zijn consumenten van harte welkom. We gaan graag in gesprek om hun ervaringen te horen, zo ook over hydroponie. We geven geregeld rondleidingen om consumenten meer te vertellen over planten en wat planten voor je kunnen doen. We merken dat mensen terug willen naar de basis en de natuur. Mooi om als bedrijf hier een bijdrage aan te kunnen geven!

De handel pakt hydroponie goed op. Riviera Maison, Loods 5 en Intratuin bieden het aan in hun winkels. Niet in de laatste plaats, omdat hydroponie ook in de trend aangevende media aandacht krijgt, zoals VT Wonen en de Grote Tuinverbouwing.

Om de producten van Intenz Home goed herkenbaar te maken is er een smaakvolle, natuurvriendelijke, kartonnen cadeauverpakking en label ontwikkeld, die van het product een echt cadeautje maakt.

Mangrove Atom

 

De Concept Store is iedere zaterdag van 10.00 – 12.30 open voor consumenten.

Oudendijkseweg 5, Woubrugge (pinautomaat is aanwezig).

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Menu