Jong talent

folder_openblog

Jong talent VDE Plant over doelen en ambities:

‘Er is zo ontzettend veel mogelijk in de tuinbouw’

VDE Plant deed mee aan de speciale KAS-uitgave ‘Wij zijn de tuinbouw!’. Zij schreven het volgende artikel: VDE Plant in Woubrugge is niet alleen het ‘thuis’ van talloze tropische planten, maar ook van een schat aan jong talent. Zij maken er kennis met de branche en wortelen vaak na een paar jaar stevig in de tuinbouwsector. In dit artikel stellen zes ambitieuze ‘groene blaadjes’ zich aan je voor!

Asia Kowalska (30) Senior medewerker daghandel: ‘Er zijn volop kansen en doorgroeimogelijkheden’

“Toen ik zestien was, ging ik op zoek naar een vakantiebaantje. Ik kwam terecht bij VDE Plant doordat mijn broer hier al werkte. Tijdens het vakantiewerk leerde ik elke dag wel iets nieuws én ik ontmoette veel nieuwe mensen. Dat smaakte naar meer: na mijn economische opleiding kwam ik in vaste dienst. Dat is alweer tien jaar geleden. Nog steeds is het werk heel afwisselend! Meestal verwerk ik samen met twee collega’s de orders. We doen het echt samen: bij dit werk moet je goed kunnen coördineren zodat iedereen weet wat te doen. De kracht zit in de groep, maar ook in ieder afzonderlijk.

Ik wil altijd meer weten, nog beter en efficiënter werken. VDE Plant sluit aan bij deze ambitie en biedt volop kansen en doorgroeimogelijkheden. Dat is fijn, want ik wil graag verder carrière maken.”

 

 

Sven Bakker (33), Accountmanager: ‘Je moet nooit stilstaan in je ontwikkeling’

“Tijdens mijn bijbaantje op een kwekerij werd ik verliefd op de tuinbouw, op de planten zelf maar ook op het ‘wereldje’ eromheen. Het mooiste is dat je werkt in een sector waar we als klein land ontzettend groot in zijn. Ik heb specifiek voor VDE Plant gekozen omdat het een fijn familiebedrijf is, waar voldoende kansen liggen om mezelf te ontwikkelen.

Ik werk hier nu twee en een half jaar en als verkoper ben ik veel onderweg. Daarnaast maak ik offertes en heb ik veel contact met onze klanten. Wekelijks doe ik met één van de eigenaren een ‘rondje kas’ om te kijken welke planten klaar zijn om verkocht te worden, of waar juist even de rem op moet. Ook duik ik in de cijfers en probeer ik veel te analyseren op het gebied van verkoop. Mijn ambitie? Doorgroeien! Mijn overtuiging is namelijk dat je nooit stil moet staan in je ontwikkeling. VDE Plant biedt veel kansen op dit vlak, mede omdat het bedrijf volop groeit en vernieuwt.”

Allessandro Pittau (28), Junior medewerker hydroponie: ‘Ik leer enorm veel over mangroveplanten’

“Ik ben gediplomeerd chef-kok, maar na jaren in de keuken was ik toe aan meer vastigheid. Omdat ik naast koken ook van planten houd – en vooral van tropische planten – is VDE Plant voor mij een perfecte werkplek. Ik werk hier nu vijf maanden en houd me vooral bezig met het verwerken van orders.

Wat werken in de tuinbouw zo mooi maakt? Dat je met passie voor planten mag zorgen. Planten zijn immers belangrijk voor ons leven. Ik leer hier veel over plantverzorging in het algemeen, en over mangroveplanten in het bijzonder. Door het nieuwe mangroveconcept is VDE Plant totaal anders dan andere kwekerijen; dat spreekt me erg aan.”

 

Dorota Szpakowska (24) Senior medewerker hydroponie: ‘Ik leer veel nieuwe mensen kennen van allerlei nationaliteiten’

“Ik heb een technische opleiding gevolgd en werkte na mijn studie een paar maanden bij een onderzoeksbureau. Omdat mijn vriend en ik iets anders wilden, besloten we naar Nederland te gaan. Als flexkracht kwam ik min of meer toevallig bij VDE Plant terecht, en nu werk ik er al twee en een half jaar! Ik leer hier veel over planten. En wat mooi is: VDE Plant geeft jonge mensen de kans om echt samen te werken.

Ik leer op de werkvloer veel nieuwe mensen kennen, van allerlei nationaliteiten. En de werksfeer en het contact met de managers zijn goed; hierdoor is het een fijn bedrijf om voor te werken. Tot slot is er een goede balans tussen werk en privé; ook heel belangrijk!”

 

 

Bjorn Hoogeveen (20) Teeltmedewerker: ‘Ik wil me specialiseren in biologische bestrijding’

“Mijn ouders werken allebei in de tuinbouw, dus ik kreeg de liefde voor het vak met de paplepel ingegoten. Maar belangrijker nog: ik vind het een boeiende wereld! Ik werk inmiddels drie jaar bij VDE Plant, eerst als zaterdaghulp en vakantiekracht. Dit jaar haalde ik mijn diploma aan het Middelbaar Laboratorium Onderwijs, richting biologie.

Nu ben ik in vaste dienst en houd ik me onder andere bezig met oppotten en verwerken van orders. In de kas zet ik de biologie uit in het gewas of ik scout beestjes in het gewas. Ik wil me graag verder verdiepen en specialiseren in de biologische bestrijding van ziekten en plagen. Mijn uiteindelijke doel is om zelfstandig teeltmedewerker te worden. Er is zo ontzettend veel mogelijk in de tuinbouw!”

 

 

Kevin Veltman (25) Productie medewerker: ‘De flexibele manier van werken vind ik prettig’

“Vijf jaar geleden ben ik bij VDE plant komen werken als vakantiekracht. Door de flexibele manier van werken is het goed te combineren met mijn studie. Tegenwoordig werk ik twee à drie dagen in de week en heb ik de rest van de week tijd om te studeren.

Op dit moment ben ik bijna klaar met mijn master Healthcare Management, een hele andere sector. Toch heb ik naast de zorgsector steeds meer interesse gekregen in de tuinbouw. Door de verschillende taken die ik heb mogen uitvoeren binnen het bedrijf heb ik veel geleerd over de tuinbouw. Hoewel ik de ambitie heb om na mijn afstuderen aan de slag te gaan in de zorg, zit ik voorlopig nog op mijn plek.”

 

Rolf Kroes (20), Stagiair logistiek: ‘De tuinbouw en VDE plant innoveren continu’

“Waarom ik heb gekozen voor VDE Plant? Omdat ik goede verhalen hoorde over de flexibele manier van werken en de gezelligheid op de werkvloer! Ik begon in juni 2019 als zaterdaghulp en vakantiekracht. Deze zomer kreeg ik de mogelijkheid om als logistiek medewerker aan de slag te gaan. Ik volg een hbo-opleiding logistiek, dus dit was voor mij een leuke kans om de logistieke processen van dichtbij mee te maken. Voor mijn studie doe ik onderzoek naar het optimaliseren van het orderpick-proces.

De tuinbouw is een hele mooie en bijzondere sector, vooral omdat je met levend materiaal werkt. Daarbij innoveert de sector, en ook VDE Plant, continu. Dat biedt mij als jonge medewerker veel kansen om te leren en te groeien.”

 

 

Dit artikel is gepubliceerd in KAS magazine ~ De tekst is geschreven door Ank van Lier ~ De fotografie door Lianne Torn van Leliedesign

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Menu