Luchtzuiverende planten

folder_openblog, duurzaamheid

Luchtzuiverende planten tijdens de Volvo Ocean Race

Den Haag organiseert in 2018 de Finish van de Volvo Ocean Race. De langste en zwaarste zeilwedstrijd ter wereld begon in oktober 2017 in Alicante. De ontknoping eindigt na acht maanden, op zondag 24 juni in de haven van Scheveningen. De boten hebben dan letterlijk een reis rond de wereld afgelegd. In de finishweek wordt in de Scheveningse haven een fantastisch feest georganiseerd voor zeilers, publiek én het bedrijfsleven waar 400.000 bezoekers worden verwacht.

Maar wat hebben luchtzuiverende planten met de Volvo Ocean Race te maken?

Het Museon in Den Haag heeft ons gevraagd of we tijdens het Volvo Ocean race festival de Clusia rosea Princess willen laten zien in het Innovation Pavillion en meer willen vertellen over de luchtzuiverende werking! In het Innovation Pavillion, krijgen toonaangevende start-ups en MKB-bedrijven de gelegenheid hun innovaties te presenteren. Het Innovation Pavillion zal bovendien bezocht worden door alle deelnemers aan de zakelijke netwerkevenementen. Een bijzondere kans dus!

Het Museon is hét wetenschappelijke museum van Den Haag en heeft onder de vlag van Innovation LAB de kans gekregen de gehele week vertegenwoordigd te zijn. VDE plant mag samen met het Museon, Dutch VR (de Stad van de Toekomst), Grow Wizzkid (Urban Farming), Plant Totaal (die de Clusia in een groene wand verwerkt heeft), SIGN / Grow up Concepts met de Greennest Tower en Unicef de gezamenlijke boodschap vertellen: duurzame innovatie is belangrijk.

Sustainable Development Goals: Werelddoelen voor duurzame ontwikkeling

 

De goals waar wij als bedrijf aan werken zijn:

  • Doel 3 / Goede gezondheid en welzijn => Planten zuiveren de lucht waardoor je leefomgeving bewezen verbeterd en je je fitter en energieker voelt. Dit bereiken we in huizen, scholen en kantoren.
  • Doel 4 / Goed onderwijs => We zijn transparant over hoe onze planten geteeld worden en geven de consument informatie over wat planten voor je doen en over de verzorging van planten.
  • Doel 9 / Innovatie => Niet alleen in onze kassen en teeltomstandigheden innoveren we, maar ook met nieuwe toepassingsmogelijkheden van planten om mensen te verrassen en de schoonheid van planten te laten zien.

 

Wat kan je verwachten op het Innovation Pavilion

Een aantal voorbeelden van deelnemers aan het Innovation Pavilion: Elemental Water Makers maakt door middel van zonne-energie, drinkwater van zeewater en Precious Plastic Den Haag maakt van gerecycled plastic afval weer nieuwe producten.
De Dakdokters tonen aan dat je met groene daken bij kunt dragen aan een gezonde én mooie stad. In het Buginn Bijenhotel zie je hoe bijen en andere insecten, overwinteren, en er voor zorgen dat de biodiversiteit in stand blijft.
Wist je dat de C02-uitstoot van koeien kan worden teruggedrongen door eiwitrijk zeewier als veevoer te gaan gebruiken? TNO laat je zien hoe dankzij onderwater WiFi robots diep in zee samen kunnen werken. Leer met een maquette van de Noordzeeboerderij hoe je ver uit de kust zeewier kunt telen.

Het Volvo Ocean Race festival vond plaats van 24 juni t/m 1 juli

Aan de Volvo Ocean Race doen zeven internationale teams mee, waarvan er twee onder Nederlandse vlag varen. De gemeente Den Haag heeft de laatste jaren tal van grote sportevenementen binnen de gemeentegrenzen gehad, maar de Volvo Ocean Race is écht het grootste evenement ooit.

We hebben veel mensen mogen vertellen over de luchtzuiverende kwaliteiten van de Clusia rosea Princess. Van bedrijfsarts tot startup met nieuwe ideeën, van bedrijven tot particulieren. We willen het Museon én alle partners in het Innovatie LAB bedanken voor de goede samenwerking!!

Het media team van de Volvo Ocean race maakt iedere dag een Finish Flits, in onderstaand filmpje komt het Innovation Pavillion in beeld. Innovatie ontstaat door een nauwe samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen. Samenwerking is groei, en dat is te zien in het Innovation LAB.

 

Plastic Soup Surfer

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Menu