Luchtzuiverende planten

folder_openblog

Mama Botanica, een plantenblogger met een missie:

De internet generatie inspireren met Super Groene Vingers!

Dit is Iris, ze is Mama Botanica begonnen als een plantenasiel, waar ze pleegmoeder was voor dakloze planten. Op haar Instagram account deelt Iris haar kennis over plantenverzorging. Inmiddels is Mama Botanica op Instagram onderdeel van de internationale planten-community. Op haar online kanalen probeert Iris de internet generatie te inspireren om groene vingers te ontwikkelen. Je hoeft namelijk niet gestrest te raken door een stervende plant; het enige wat je nodig hebt is wat kennis over hoe je om moet gaan met je groene huisgenoten. Iris is opgegroeid in een urban jungle avant la lettre en heeft een enorme plantencollectie opgebouwd. Ze werkt daarnaast nog in de mooiste plantenwinkel van Amsterdam en is dus echt dagelijks met plantjes bezig.

 

Planten informatie

Tijdens haar zoektochten op internet viel het Iris op dat het lastig is om goede informatie te vinden; de beste planten verzorgingstips staan verscholen in vintage boeken. Daarom ligt de focus van Mama Botannica op het delen van kennis via social media en geeft ze ook workshops over plantenverzorging. Iris wil mensen dichter bij de natuur brengen. Met planten om je heen wordt je je bewust van de wereld waarin we leven; de manier hoe je je leefomgeving ervaart verandert en je wordt vanzelf minder gestrest en meer gefocust.

Inspiratie

Het groeiproces van haar planten registreert ze op social media: Elke dag post Iris een foto op Instagram en elke week maakt ze een video voor YouTube, Facebook en haar persoonlijke blog. Door inhoud te delen waar je echt iets aan hebt probeert Iris iedereen er bij te betrekken: van verzorgingstips, tutorials over het maken van stekjes en inspiratie om planten bij elkaar te zetten (of te hangen) tot mindfulness-momenten. Zo hoopt ze mensen te inspireren om zichzelf ook met planten te omringen. Via blogs op de site van Mama Botanica wil Iris iedereen infecteren met het plantenvirus en je Super Groene Vingers geven! Je kunt online & offline alles aan haar vragen.

Clusia rosea Princess

Iris wil graag leren waar nieuwe soorten vandaan komen en de kwekers helpen om bijzondere planten te kweken met het milieu in gedachten. Op deze manier is onze samenwerking ontstaan en heeft Iris een super leuk & informatief filmpje over de Clusia rosea Princess gemaakt!

 

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Menu