Mama Botanica – Alocasia Stingray

folder_openblog

Tijdens haar zoektochten op internet viel het Iris op dat het lastig is om goede informatie te vinden; de beste planten verzorgingstips staan verscholen in vintage boeken. Daarom begon ze Mama Botanica, een plantenblog met een missie: De internet generatie inspireren met Super Groene Vingers! De focus van Mama Botanica ligt op het delen van kennis via social media. Daarnaast geeft ze ook workshops over plantenverzorging. Iris wil mensen dichter bij de natuur brengen. Met planten om je heen wordt je je bewust van de wereld waarin we leven; de manier hoe je je leefomgeving ervaart verandert en je wordt vanzelf minder gestrest en meer gefocust.

Planten informatie

Op haar Instagram account deelt Iris haar kennis over plantenverzorging. Inmiddels is Mama Botanica op Instagram onderdeel van de internationale planten-community. Op haar online kanalen probeert Iris de internet generatie te inspireren om groene vingers te ontwikkelen. Je hoeft namelijk niet gestrest te raken door een stervende plant; het enige wat je nodig hebt is wat kennis over hoe je om moet gaan met je groene huisgenoten. Iris heeft een enorme plantencollectie opgebouwd en werkt daarnaast nog in de mooiste plantenwinkel van Amsterdam. Ze is dus écht dagelijks met haar passie bezig!

Alocasia Stingray

Van bijzondere planten gaat het hartje van Iris sneller kloppen. “Zoals deze Alocasia Stingray! De bladeren lijken op zwemmende roggen en hij groeit verrassend goed in mijn huis!” staat op het YouTube kanaal van Iris te lezen. Iris wil graag leren waar nieuwe soorten vandaan komen en de kwekers helpen om bijzondere planten te kweken met het milieu in gedachten. Op deze manier is onze samenwerking ontstaan en heeft Iris een super leuk & informatief filmpje over de Alocasia Stingray gemaakt! Zo vertelt Iris dat de Alocasia niet van volle zon op zijn bladeren houd, het blad wordt te warm en omdat het blad fragiel is kan het beschadigen, er kunnen dan lelijke bruine vlekken ontstaan en dat willen we natuurlijk niet! Zie je bruine randjes aan de bladranden ontstaan? Geef het blad dan dagelijks even een broesje. En komt er een nieuw blad? Dan sterft het oudste blad af. Knip dat blad een paar cm boven grond af, dan geeft het geen kans op rot. Je moet het maar weten!

Inspiratie

Het groeiproces van haar planten registreert ze op social media: Elke dag post Iris een foto op Instagram en elke week maakt ze een video voor YouTube, Facebook en haar persoonlijke blog. Door inhoud te delen waar je echt iets aan hebt probeert Iris iedereen er bij te betrekken: van verzorgingstips, tutorials over het maken van stekjes en inspiratie om planten bij elkaar te zetten (of te hangen) tot mindfulness-momenten. Zo hoopt ze mensen te inspireren om zichzelf ook met planten te omringen. Via blogs op de site van Mama Botanica wil Iris iedereen infecteren met het plantenvirus en je Super Groene Vingers geven! Je kunt online & offline alles aan haar vragen.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Menu