Mama Botanica – Crispy Wave

folder_openblog

Iris is een plantblogger met een missie: Via de blogs op de site van Mama Botanica wil Iris iedereen infecteren met het plantenvirus en je Super Groene Vingers geven! Je kunt online & offline alles aan haar vragen. Daarnaast geeft ze bij de groene Stadstuinwinkel; Wildernis Amsterdam regelmatig workshops waar ze haar kennis deelt met enthousiastelingen die hun leefomgeving willen vergroenen. Ze is dus écht dagelijks met haar passie bezig!

Planten informatie

Op haar Instagram account deelt Iris haar kennis over plantenverzorging. Inmiddels is Mama Botanica op Instagram onderdeel van de internationale planten-community. Op haar online kanalen probeert Iris de internet generatie te inspireren om groene vingers te ontwikkelen. Je hoeft namelijk niet gestrest te raken door een stervende plant; het enige wat je nodig hebt is wat kennis over hoe je om moet gaan met je groene huisgenoten.

Plant in de Spotlight op YouTube

Iris heeft een enorme plantencollectie opgebouwd en zet geregeld planten in the spotlight op haar YouTube kanaal, Mama Botanica. Dit keer in de spotlight de Asplenium Crispy Wave, een van de varens die de lucht goed zuiveren. Varens zijn fijne planten, omdat ze het in donkere hoekjes goed doen. Maar ze zijn niet altijd even makkelijk in de verzorging, gelukkig is daar deze mooie varen! De Asplenum Crispy Wave, die veel sterker is dan andere varens en makkelijker in de verzorging.

Het is een goede plant voor de slaapkamer, die opvalt door het knisperen van het blad. De Crispy Wave zal zeer goed op een plek met indirect licht groeien en het is een genot deze plant te aanschouwen in de ochtend als je wakker wordt. Iris krijgt vaak te horen dat varens zo moeilijk zijn om gelukkig te houden, daarom heeft Iris een tip voor iedereen die daar mee worstelt; probeer deze nieuwe varen eens! Deze varens voelt sterk en duurzaam, duidelijk anders dan de kwetsbare varens.

Het geeft Iris rust en voldoening om zich te omringen met planten en er mee bezig te zijn, lekker even uit de drukte ontsnappen. Op die manier creëert ze thuis een sfeer waarbij ze tot rust komt. Door planten wordt je stress niveau namelijk verlaagd, het brengt sfeer, je kunt je beter concentreren en je wordt creatiever, bijvoorbeeld om weer leuke blogs en video’s te maken, aldus Iris.

Check de nieuwste YouTube video van Mama Botanica over de verzorging van deze sterke varen!

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Menu