Mama Botanica – Peperomia Raindrop

folder_openblog

Planten verzorging

De beste planten verzorgingstips staan verscholen in vintage boeken, daar kwam Iris tijdens haar zoektochten naar goede informatie over de verzorging van planten achter. Daarom besloot zij een planten blog te starten! De focus van Mama Botanica ligt op het delen van kennis via social media. Daarnaast geeft ze ook workshops over plantenverzorging. Iris wil mensen dichter bij de natuur brengen. Met planten om je heen wordt je je bewust van de wereld waarin we leven; de manier hoe je je leefomgeving ervaart verandert en je wordt vanzelf minder gestrest en meer gefocust.

Mama Botanica zet planten graag in de spotlight! Deze keer vertelt ze meer over de Peperomia Rain Drop!

De Latijnse naam van deze plant is Peperomia polybotrya, maar je snapt vast waarom ze hem  Rain Drop hebben genoemd. De bladeren van deze plant hebben een heel mooi druppelvormig puntje. De Rain Drop is een makkelijke plant in de verzorging, want ze is niet heel gevoelig. Ze groeit niet heel hard en wordt maximaal zo’n dertig centimeter hoog.

Rain Drop vs Pannekoek plant

De Rain Drop wordt nog wel eens vergeleken met de pannenkoekplant. In de video van Mama Botanica laat Iris het verschil tussen beide planten zien. De bladeren van de peperomia zijn veel groter dan die van de pannenkoekplant. Ook verliest een pannenkoekplant snel de onderste bladeren, waardoor er een kale stam ontstaat, met aan de bovenkant een toefje bladeren. De Rain Drop is veel sterker en zal veel langer haar blad ook aan de onderkant van de stam bladeren vast houden. En wist je dat de Latijnse naam van de pannenkoekplant, Pilea peperomioides, betekent Pilea die lijkt op een Peperomia? Ze zijn dus niet aan elkaar verwant, maar lijken wel op elkaar!

Hoe verzorg je een Peperomia Rain Drop?

De Peperomia Rain Drop kan op verschillende plekken in je huis staan. Het liefst heeft ze een plek met indirect licht (een plekje waar de zon niet vol op schijnt). Maar ze kan zich ook goed aanpassen, een klein beetje direct zonlicht in de ochtend of aan het eind van de middag is ook goed. En als ze iets donkerder staat, zal ze voornamelijk wat langzamer groeien. Als de bladeren erg ver uit elkaar gaan staan, dan kun je het beste een lichter plekje zoeken. Daardoor blijft je plant compacter.

Anders dan sommige andere Peperomia’s,  groeit deze op een stam en zijn de bladeren vrij dik. Dit betekent dat de plant best wat vocht op kan slaan in z’n bladeren en stam. Het is dan ook zeker niet de bedoeling dat de grond altijd vochtig is. Het beste laat je de grond een beetje opdrogen, voordat je opnieuw water geeft. Hoe vaak je water geeft, is ook afhankelijk van de hoeveelheid licht en de temperatuur. Geef in de zomer gemiddeld 1x per week water. In de winter kan dat minder zijn, ongeveer 1x per twee weken. Voordat je water geeft, moet je dus even controleren of de grond al droog is of niet. Ze staat liever iets te droog, dan te nat.

Leer de basics van kamerplanten verzorging op https://www.mamabotanica.nl

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Menu