11
jun

Meest inspirerende Tuinbouwvrouw..

Ranking the Grower

‘Ranking the Grower’ is een jaarlijks initiatief van KAS Tuinbouw Communicatie. Met dit jaar het thema: ‘Wie zijn de meest inspirerende tuinbouwvrouwen van Nederland’ (2014).

In totaal waren er vijfentachtig kandidaten voorgedragen, allemaal inspirerende en gedreven tuinbouw vrouwen. De kandidaten werden in vier categorieën ingedeeld: potplanten, snijbloemen, groente en aardbeien.In de categorie potplanten (waar ik genomineerd was), bleven uiteindelijk 17 kandidaten over. Na een spannende aftelling werd bekend gemaakt dat ik de winnaar werd. WoW.. Echt een hele eer!!

Vragenlijst

Vooraf moesten we allemaal een uitgebreide vragenlijst invullen, opgesteld door een zorgvuldig samengestelde jury. Middels de vragenlijst werd gevraagd bepaalde persoonlijkheidskenmerken te noemen die maken dat je succes hebt. Hiermee kreeg de jury een concreet en praktisch beeld van de inspirerende projecten en initiatieven die de kandidaten hebben gedaan en wat ze daarmee hebben bereikt. Ook werd de vraag gesteld ‘wie is je inspiratiebron en waarom?’ En werden twee mensen in je omgeving gevraagd een vragenlijst in te vullen.

Laat zien wat je bedrijf kan

Een van mijn inspiratoren Rob Baan van Koppert Cress was deze middag ook aanwezig. Rob Baan, maar ook Eric Moor van Sion Orchids zetten keer op keer de tuinbouw in een positief dag licht. Zij laten zien dat de tuinbouw een dynamische sector is en leuk is om in te werken. Maar zij spoorden mij ook aan om met ons bedrijf meer naar buiten te treden. ‘Laat zien wat je als bedrijf kan, we maken met elkaar mooie producten waar de consument bijna nog geen weet van heeft”.

Graag wil ik daar aan bijdragen om dat te laten zien. Want een mooi bedrijf en mooie producten hebben we!

Na het winnen van deze prijs hebben we een Facebook pagina aangemaakt en zijn we ook op twitter en LinkedIn te vinden. We plaatsen daar berichten over onze planten en de dingen die om ons heen gebeuren op het gebied van planten en lifestyle.

Karin

 

Ranking the Grower

Met de winnaressen uit de andere categorieën Joyce (snijbloemen), Annet (aardbei), Miranda (groente)

Kas Magazine heeft een editie gewijd aan het thema Meest Inspirerende Tuinbouwvrouwen. Hieronder de link naar het magazine.

BRON: KAS Magazine