Meest inspirerende …

folder_openblog

Ranking the Grower

‘Ranking the Grower’ is een jaarlijks initiatief van KAS Tuinbouw Communicatie. Met dit jaar (2014) het thema: ‘Wie zijn de meest inspirerende tuinbouwvrouwen van Nederland’. In totaal waren er vijfentachtig kandidaten voorgedragen, allemaal inspirerende en gedreven tuinbouw vrouwen. De kandidaten werden in vier categorieën ingedeeld: potplanten, snijbloemen, groente en aardbeien. In de categorie potplanten (waar ik genomineerd was), bleven uiteindelijk 17 kandidaten over. Na een spannende aftelling werd bekend gemaakt dat ik de winnaar werd in deze categorie! WoW echt een hele eer!!

Vragenlijst

Vooraf moesten we allemaal een uitgebreide vragenlijst invullen, opgesteld door een zorgvuldig samengestelde jury door KAS Tuinbouw Communicatie. Middels de vragenlijst werd gevraagd bepaalde persoonlijkheidskenmerken te noemen die maken dat je succes hebt. Hiermee kreeg de jury een concreet en praktisch beeld van de inspirerende projecten en initiatieven die de kandidaten hebben gedaan en wat ze daarmee hebben bereikt. Ook werd de vraag gesteld ‘wie is je inspiratiebron en waarom?’ En werden twee mensen in je omgeving gevraagd een vragenlijst in te vullen.

Kom uit je comfort zone en laat zien wat je bedrijf kan

Een van mijn inspiratoren Rob Baan van Koppert Cress was deze middag ook aanwezig. Rob Baan, maar ook Eric Moor van Sion Orchids zetten keer op keer de tuinbouw in een positief dag licht. Zij laten zien dat de tuinbouw een dynamische sector is en leuk om in te werken. Zij spoorden mij ook aan om met ons bedrijf meer naar buiten te treden. “Laat zien wat je als bedrijf kan, onze sector maakt mooie producten waar de consument nog geen weet van heeft, dat moeten we meer vertellen” en “De tuinbouw is een mannenwereld, daarom juist goed om als vrouwelijke ondernemer te laten zien wat jullie doen” was telkens het advies van Rob en Eric.

Graag wil ik daar aan bijdragen om dat te laten zien! Want een mooi bedrijf en mooie producten hebben we!

Start met Social Media voor ons bedrijf

Na het winnen van deze prijs heb ik een Facebook pagina aangemaakt voor ons bedrijf en zijn we ook op twitter en LinkedIn te vinden. Ik plaatsen daar berichten over onze planten en de dingen die om ons heen gebeuren op het gebied van planten en lifestyle. We willen consumenten op deze manier enthousiast maken voor planten en laten zien wat je met planten kan doen. Want planten zijn behalve mooi ook heel gezond voor in je leefomgeving! Deze boodschap ga ik nog actiever de wereld in sturen, vanaf nu dus ook online! Rob en Eric bedankt voor dit zetje om uit mijn comfort zone te komen!

Karin

 

Ranking the Grower

Met de winnaressen uit de andere categorieën Joyce (snijbloemen), Annet (aardbei), Miranda (groente)

 

Kas Magazine heeft een editie gewijd aan het thema Meest Inspirerende Tuinbouwvrouwen. Hieronder de link naar het magazine.

BRON: KAS Magazine

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Menu