Onderwijs vs bedrijfsleven

folder_openblog

Andere dingen doen met planten!

Dat was de boodschap die Ivo scholieren mee gaf tijdens een gastles op het Clusius College in Alkmaar

In overleg met de makers van De Grote Tuinverbouwing en Menno Groen van het Clusius College in Alkmaar leek het ons een goed idee om scholieren en bedrijfsleven met elkaar te verbinden via een gastles van Ivo. Zelf hebben we een paar jaar geleden als bedrijf ook een gastles mogen verzorgen en gemerkt met hoeveel enthousiasme het team van het Clusius College werkt aan het opleiden van leerlingen voor onze mooie sector! Het Clusius College heeft aantrekkelijke vmbo- en mbo-opleidingen, waarbij ze veel aandacht schenken aan natuur, duurzaamheid, voedsel en leefomgeving. Kortom, zij leiden op voor leven en werken in een groene wereld.

 

 

Ivo verzorgde een gastles aan de leerlingen van de opleiding bloem & design, waar ze alles leren over bloemen en planten, het maken van ontwerpen en het stylen van bloemen en planten. Deze leerlingen zijn creatief en leren klantgericht denken en werken door middel van marketing en ondernemerschapslessen. Deze leerlingen werken in een bloemenzaak of willen een eigen onderneming in de bloemen en planten starten.

Hydroponie

Tijdens deze gastles vertelde Ivo meer over de laatste trend van dit moment: Hydroponie. Hoe je er in bloemen- of planten winkel meer over kan vertellen en over de verzorging van planten op water. Want meer doen met planten kan ook in een bloemenwinkel! De leerlingen mochten ook zelf aan de slag met het maken van hun eigen plant op water, hydroponie dus!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Menu