OZ planten bij VDE plant

folder_openblog

Januari 2021 hadden we de eer kweker van de maand te zijn bij OZ planten

OZ planten schrijft: “We zijn op bezoek bij de moderne groene planten kweker VDE plant met haar bekende Intenz Home lijn. De kweker staat bekend om haar creatieve en vernieuwende concepten op gebied van hydroponie. Daarnaast draait de kweker een ruim botanisch assortiment groene planten, van maar liefst 30 soorten. Vijf van de 30 soorten zijn exclusieve Intenz Home soorten.
Onder andere de Clusia rosea Princess is zo’n belangrijk eigen product. Daar waar men het op de Caraïben als onkruid behandelt is de plant in Europa zeer populair als kamerplant, en de laatste tijd ook op water zeer populair. De plant heeft zijn populariteit ook te danken aan zijn lage verzorgingseisen, de plant kan wel tegen een stootje van teveel of te weinig water en is ook niet zo kieskeurig qua standplaats.

VDE plant is een echt familiebedrijf gevestigd in het landelijke Woubrugge. VDE staat voor Van der Eijk, de achternaam van de oprichters. Inmiddels staan de derde generatie en broer en zus, Karin en Edwin van der Eijk aan het roer. Dat doen ze samen met compagnon Hein Visser.

Groen als lifestyle
Het team van VDE zit boven op de groene plantentrends en bedenkt zelf alle concepten. Alles op basis van informatie die ze van hun klanten meekrijgen. Op zaterdagen hebben ze een eigen conceptstore geopend op de kwekerslocatie en daar test de kweker vaak ook nieuwe concepten.
Edwin: “Door de wekelijkse feedback van consumenten in onze conceptstore leren we ontzettend veel en kunnen we goed inschatten welke producten het goed zullen doen en welke we nog moeten verbeteren”.

De kweker is er van overtuigd dat in de groene wereld van de kamerplant nog veel ontdekt kan worden. Gezond leven staat meer dan ooit in de belangstelling van de consument, dat is overal merkbaar. Edwin: “Mooie, sterke kamerplanten staan meer en meer in de spotlights en dat is geen trend, maar een lifestyle”.

Duurzaamheid
Als planten eenmaal in de huiskamer staan zuiveren ze de lucht, en zo’n mooi groen product moet dan ook zo natuurlijk mogelijk gekweekt worden, zo is de filosofie van VDE plant.
Dit is wat de kweker onder andere doet:
• Regenwater wordt gebruikt voor de watergift. Zo wordt er bespaard op water en voedingsstoffen.
• De teeltpotten zijn gemaakt van gerecycled plastic.
• Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van biologische bestrijdingsmiddelen.
• Door klimaatregeling krijgen alle planten de temperatuurinstellingen die ze in de natuur ook hebben, tropische planten krijgen meer warmte ten opzichte van andere soorten. De techniek die hiervoor gebruikt wordt bespaart 30% warmte ten opzichte van een glazen kas.
• De kas wordt duurzaam verwarmd door inzet van een zogenaamde wkk installatie.
• VDE plant is gecertificeerd voor de labels MPS A, GAP, SQ en Q”.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Menu