Pikaplant

folder_openblog
Pikaplant

YAY, hoe gaaf is dat! Op bezoek bij het designlab van Pikaplant Amsterdam!

De design producten van Pikaplant bootsen de natuur na om je planten goed water te geven. Planten met gemak verzorgen, omdat een groener leven een beter leven is, aldus Joost en Danny van Pikaplant.

Pikaplant is een startup en heeft de volgende producten ontworpen: Pikaplant Jar, Pikaplant One en de Pikaplant Tableau.

Pikaplant Jar

Pikaplant Jar: kamerplanten die je nooit water hoeft te geven. Deze speciaal geselecteerde planten worden voorzien van water en voedingsstoffen voordat ze hermetisch afgesloten worden. De water en voedingsstoffen in elke Jar worden door de planten hergebruikt. De veerkracht en het aanpassingsvermogen van planten is enorm. Coffea arabica groeit oorspronkelijk in de bergen op de zuidwesterlijke hoogvlakten van Ethiopië. coffea in de jars van Pikaplant zijn bij ons op het bedrijf gekweekt.

Pikaplant One

Pikaplant One: een greenwall die je planten automatisch bewatert. Zolang er water in het reservoir zit geeft het eb-en-vloed irrigatiesysteem precies genoeg water aan je planten. En het werkt zelfs zonder elektriciteit. Vul het met je favoriete planten, geniet en vervang ze wanneer je toe bent aan iets nieuws. Een Pikaplant One met verse kruiden, bloeiende planten of groene bladeren werkt verfrissend voor elke interieur. Ideaal voor scholen, flexwerkruimtes en horeca gelegenheden.

Pikaplant tableau

Pikaplant Tableau: kruiden en kamerplanten krijgen water in een droog-nat cyclus, net zoals in de natuur. Tableau werkt zonder behulp van electriciteit, wel zo natuurlijk. Drie keramieke potten, een glazen reservoir en een stalen basis vormen een uniek zelf-waterend systeem.Tableau wordt gemaakt van materialen zoals glas, staal en keramiek. Deze zelf-waterende potten geeft net zoals de natuur dat doet water, in een droog-nat cyclus. Zo wordt sterke en gezonde wortelgroei gestimuleerd. De eb-en-vloed techniek van Tableau regelt dit zonder electriciteit.

Meer groen in je leefomgeving maakt mensen gezonder, gelukkiger en creatiever. En op deze manier zijn ze ook nog eens gemakkelijk te onderhouden!

Deze foto’s zijn gemaakt tijdens de Design Week in Milaan. Pikaplant is verkrijgbaar in landen als Belgie, Noorwegen, Denemarken, Zweden, UK, Frankrijk, Duitsland, Italie, Amerika. Verkooppunten in Nederland zijn te vinden op de site van Pikaplant.

Danny en Joost denken echt out of the box. Pikaplant staat zelfs op de 3e plaats in de top 10 van undiscovered Dutch startups!! Heel erg leuk om met zulke enthousiast mensen samen te werken en van gedachten te wisselen!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Menu