Planten asiel VisieR

folder_openblog

Welke overeenkomst hebben VisieR en VDE plant? Liefde voor planten!

Op 22 september heeft Wethouder J. Langeveld de nieuwe locatie van het Leer- en Werkproject van VisieR in Lisse officieel geopend. In deze video verteld Lise meer over wat VisieR doet voor de maatschappij: mensen weer terug in het arbeidsproces brengen.

Maar wat is dan de connectie met VDE plant? Het planten asiel!

Zoals we allemaal weten brengen planten rust in je leefomgeving en dat willen ze bij VisieR bereiken door met planten aan de slag te gaan. Wij wilde met onze planten graag een bijdrage aan dit initiatief doen en hebben de 1e planten voor het asiel geleverd. Op deze manier krijgen mensen die gebruik maken van de dagbesteding een groene omgeving en krijgen planten een tweede leven. Mensen die hun plant te groot vinden of graag een andere plant willen kunnen hier bij VisieR hun planten brengen en eventueel een nieuwe mee terug nemen.

Gebleken is dat de mensen van de dagbesteding het fijn vinden om bezig te zijn met planten, ze knappen de planten op, dat geeft hen rust en ze worden er blij van. Daarnaast helpt VisieR op deze manier ook mensen met een kleine portemonnee die graag een plant in hun huis willen. Tot slot neemt Loes ons mee voor een tour door de lolly fabriek, de lunch room en het creatieve atelier, waar zij met de dagbesteding de leukste dingen van gerecyclede materialen maken.

Mooi om te horen hoe VisieR bijdraagt aan een groene, circulaire omgeving.

Lise bedankt voor de leuke samenwerking en heel veel succes!

PS heb je nu ook een plant die je wilt doneren aan VisieR, je kan hier dagelijks van 10.00 tot 14.30 terecht. Haven 4, Lisse

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Menu