Planten op water

folder_openblog

Wortels

Met een passie voor planten probeer je ook wel eens aparte dingen uit, gewoon omdat het leuk is! We telen al een aantal jaren deze Philodendron Atom, maar wat bijna niemand ziet is dat deze plant hele mooie witte wortels heeft en daar wilde ik wat mee doen! Van een plant heb ik de aarde afgespoeld, zodat de witte wortels goed zichtbaar werden. Daarna de plant in een grote glazen vaas gezet, wat keien erbij en tot slot wat water in de vaas.

DIY

We plaatsten een oproepje op Facebook: Wat vinden jullie van deze Philodendron Mangrove Atom? De reacties waren echt overweldigend! Regelmatig kregen we de vraag waar je dit kon kopen en of VDE plant dit ook maakt. Rob Verlinde plaatste deze Mangrove Atom ook een aantal keer in zijn programma de Grote Tuinverbouwing, wat nog meer bekendheid gaf aan dit nieuwe fenomeen.

Gezien de enthousiaste reacties en omdat we het toen nog niet uitleverden, hebben we een DIY (do it yourself) gemaakt voor op Facebook, zodat de consument het thuis na kon maken. Het online bestel platform Bakker heeft dit DIY pakket ook op bij hen platform gezet. We kregen veel leuke foto’s van consumenten die er zelf een hadden (na)gemaakt, super leuk!!

Omdat er uit de handel ook vragen kwamen voor deze plant besloten we een Limited Edition te gaan maken van deze Mangrove Atom. Ook dat sloeg aan, waardoor we zijn gaan testen met nog veel meer soorten planten, waaronder de Clusia Princess. Echt mooi om nieuwe items te ontwikkelen en zulke leuke reacties te krijgen!

Karin

11 september 2015

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Menu