Ranking the Grower 2016

folder_openblog

VDE plant genomineerd voor Ranking the Grower 2016, hoe gaaf is dat!

Ranking the Grower is een initiatief van Kas, GroenteNet en SierteeltNet. Dit jaar stond de verkiezing in het teken van samenwerking. Een vakjury is op zoek gegaan naar opvallende, succesvolle of unieke vormen van samenwerking. Ranking-the-Grower-2

Het kon gaan om een telersvereniging, afzetcoöperatie, of om een cluster van bedrijven dat bijvoorbeeld samenwerkt op gebied van energie, veredeling, afzet of duurzaamheid. De vakjury heeft een verdeling tussen collectieve samenwerkingsvormen en individuele samenwerkingen gemaakt. Daardoor werden er meerdere winnaars uitgeroepen. VDE plant werd 3e in de categorie individueel.

Benefits of Nature

VDE plant was genomineerd voor de samenwerking met Benefits of Nature. Als start-up tussen alle grote gevestigde namen was het een flinke uitdaging! Maar Benefits of Nature heeft iets unieks. Met inmiddels 125 aangesloten bedrijven, willen we duurzaamheid transparant maken door middel van een footprint berekening. Dit doen we door co-creatie met bedrijven die aangesloten zijn bij Benefits of Nature. Samen staan we voor mooie, gezonde en duurzame planten waarmee iedereen groen leven brengt in zijn omgeving.

Ranking the Grower (1)

Benefits Founding-Fatherof Nature, EcoChain en LEI Wageningen UR werken al geruime tijd aan het optimaliseren van de footprintberekening. Dit gaat verder dan alleen de methode verfijnen: er wordt continu met bedrijven in de gehele sierteeltketen samengewerkt om niet alleen de footprint te berekenen, maar ook om met de inzichten mogelijke verbeteringen in kaart te brengen. Een verbetering betekent dat de milieu-impact van het product verlaagd wordt en dat tegelijkertijd het verdienmodel verbetert. De lessen die geleerd worden bij de individuele partijen en de keten als geheel worden gebruikt om algemeen geldende verbeter adviezen te schrijven, zodat de gehele sector kan profiteren.

Foto helemaal boven: Ekko Vermeulen – Floramedia, Wim Kersten – de Fruithof, Henri Potze – Founder Benefits Of Nature, Edwin Webster – Kenneth Smith, Edwin en Karin van der Eijk – VDE plant

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Menu