Seasonal Trade Fair 2017

folder_openblog

Deze week stond in het teken van de Seasonal Trade Fair, traditiegetrouw de grote voorjaarsbeurs van FloraHolland. Deze beurs is het inspiratie en relatie evenement voor bloemisten en vakhandel, waar in ruim driehonderd stands het laatste nieuws uitgewisseld werd.

Het thema van deze Seasonal Trade Fair: Generation Next

 

Groene planten zijn hip

’Groen kamerplanten zijn hipper dan ooit, ze zijn mooi en ze zijn goed voor je gezondheid. Dat laatste wordt steeds belangrijker. Mensen zien het als een noodzaak om een plant in huis te hebben, aangezien ze zorgen voor extra zuurstof.’ Een citaat uit het AD!
Planten worden steeds meer als opvallend items in huis gezien. Planten in glas zijn op dit moment veel gevraagd, op die manier kan je goed de wortels zien. Ook kan je denken aan een weckpot waar de plant in staat, dit zijn onderhoudsvrije items, voor mensen die het lastig vinden om planten in leven te houden.

Intenz Home (9)

Een andere trend is planten uitspoelen en de wortels zichtbaar in glas neerzetten. Deze planten op water word ook wel hydroponie genoemd en is een lijn die we binnen ons bedrijf aan het door-ontwikkelen zijn. We willen bloemisten op deze manier inspireren tot een mooi do-it-yourself-project en consumenten weer wat nieuws bieden.

Maar ook als hangplant, in een macramé-hanger of in een hangpot maak je van een plant een echte eyecatcher. En ook dat is weer helemaal van nu. Je kan planten in de woonkamer kwijt, maar ook in de keuken en zelfs in de badkamer.

Binnen en buiten lopen steeds meer door elkaar heen. Dat zie je aan de planten, maar ook aan de materialen waar de planten in worden gezet. Bijvoorbeeld hout, kurk en kokos. Het heeft allemaal een natuurlijke uitstraling.

Generation Next

Het programma in het Royal FloraHolland House stond in het teken van Generation Next. Met onderwerpen als duurzaamheid, gezondheid, e-commerce, gemak nieuwe afzetvormen en de toekomst van de bloemist, kweker en handelaar.

In samenwerking met oa Pim van den Akker van Flower Factor, Bloemenbureau Holland en Let it Grow was een inspirerend programma samengesteld met diverse workshops, demo’s en presentaties van top arrangeurs.

De foto van Edwin, Krista en Bas is genomen door BP nieuws

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Menu