Trendwatcher Adjiedj

folder_openblog, vlog

Adjiedj Bakas, ook wel Trendwatcher des Vaderlands genoemd, beschrijft in zijn boeken hoe de samenleving, de economie en het leven van mensen gaan veranderen op basis van de trends die hij signaleert. Leuk om zijn boeken te lezen, een aantal citaten uit het boek Trends 2016 van Adjiedj die we jullie niet wilde onthouden zijn:

Natuur brengt rust

“In de kleurenpsychologie is groen de kleur van het hart en de balans. Groen brengt ons harmonie en kalmeert, terwijl het tegelijkertijd een sensitieve kleur is. Groen verwijst naar moeder natuur” 

“Het liefst heb ik het comfort van een modern leven, als het even kan duurzaam, gecombineerd met een dosis groen naar keuze. Wanneer ik gestrest ben en na een dag hard werken thuis kom wil ik groen, wil ik moeder natuur om mij te kalmeren. De natuur brengt ons rust. De natuur brengt ons terug bij onszelf, en wanneer dat in het eigen huis kan, hebben we de ideale situatie geschapen”.

Groene kamer

“Zelf heb ik de verschillende ruimtes in mijn huis verschillende kleuren gegeven en het valt me steeds weer op dat ik graag omringd wordt door het groen van mijn woonkamer. Ik zou de kamer nog groener kunnen maken door er kamerplanten in te zetten, maar omdat ik geen groene vingers heb laat ik dat maar achterwege. Dat is jammer, want ik zou met die planten helemaal bij de nieuwste woninginrichtingstrend passen. Bij die groentrend binnenshuis horen niet alleen kamerplanten, maar ook behangetjes met natuurlijke groene motieven, of meubels met een bekleding van vegetatie print”.

Vergroening

“De vergroening van het huis zet door in 2016, niet alleen figuurlijk via zonnecellen en warmtepompen, maar ook letterlijk, via planten en plantaardige motieven”. En daar zijn wij het natuurlijk helemaal mee eens!

Omdat hij zo duidelijk in zijn boek aangaf dat hij planten niet goed kan houden in zijn huis bedachten we een plan! Adjiedj was een van de sprekers tijdens het Agro Energy symposium Energy4Tomorrow. Voor ons een mooie kans om onze eenvoudig te verzorgen Clusia Princess® aan te bieden!

Groene lifestyle

Steeds meer mensen, bedrijven en instanties dragen een groene leef omgeving een warm hart toe. Daarnaast blijkt uit diverse onafhankelijke onderzoeken dat groen goed is voor je. Wij gaan er vanuit dat groen geen trend is, maar een lifestyle. Dat mensen zich er steeds meer van bewust zijn dat een groen en gezond leven belangrijk is. In een tijd waarin steeds meer mensen last hebben van de negatieve effecten van het wonen, werken of leren in duffe, onvoldoende geventileerde ruimtes kan het niet vaak genoeg gezegd worden: planten in huis dragen bij aan een beter binnenklimaat.

Wij hebben in ieder geval veel inspiratie opgedaan bij de presentatie van Adjiedj!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Menu