&Trendz

folder_openblog

Intenz Home op de Bloemisten beurs &Trendz

&Trendz vormt het grootste inkoopmoment voor de retail en detailhandel uit de Benelux. Tijdens &Trendz kon de bloemist bij 240 exposanten terecht voor inspiratie en inkopen voor komende seizoenen.

De Vakbloemist

Het team van ‘de Vakbloemist’ had gevraagd of onze producten tijdens deze beurs ingezet mochten worden voor demonstraties en het inrichten van 2 sfeerhuizen in ‘Het Bloemhuis’. Daarnaast kregen we een promotieplek binnen het Bloemhuis waar we samen met andere bloemen- en planten kwekers onze producten konden promoten. We konden bloemisten door de 2 stijlhuizen een rondleiding geven langs alle mooie producten en bij de ‘bloemenwand’ kon een selfie gemaakt worden.

de Vakbloemist (16)

Het thema was back to the roots

In het kennistheater gingen bloemisten en arrangeurs live met onze producten aan de slag. Op deze manier kwamen de Vakbloemisten in contact met onze, vaak nieuwe producten. Ze wisten hierdoor gelijk de naam van het product en welke kweker er achter zat. De kans bestond dat je naar voren werd gevraagd om over het product te vertellen!

Het team van De Vakbloemist onderzoekt momenteel de mogelijkheid om directe handel tussen kweker en bloemist te faciliteren, via het platform van ‘De Vakbloemist’. Hierbij gaat het niet alleen om rechtstreeks contact met telers, maar een compleet ontzorgend inkoop landschap. Dit is een van de peilers van de service organisatie.

Wat doet de Vakbloemist?

Het Vakbloemist team gelooft in echt vakmanschap en in het feit dat de passie van bloemisten toegevoegde waarde biedt aan consumenten zoals dat bij geen andere winkel gerelateerd aan bloemen te vinden is.

Tegelijkertijd zien zij dat het startpunt van menig winkel-ervaring veelal online begint. Om de consument te verleiden, te inspireren en de gang naar de échte bloemist weer te laten vinden, hebben zij een aantrekkelijk en fris platform ontwikkeld waarbij de bloemist zichzelf kan etaleren, zijn eigen creaties kan verkopen, het verhaal achter bloemen kan vertellen en aanbevelingen kan doen naar producten en diensten.

Het team van de Vakbloemist beheert 20 internationale websites (in 12 talen) en 25 bloemisten-community’s. Middels de diverse bloemisten-community’s heeft het team van de Vakbloemist een bereik van zo’n 25.000+ bloemisten over de gehele wereld. Dit groeit iedere dag.

Voor de bloemist worden trainingen en educatie gericht op vakmanschap en het “nieuwe ondernemen” georganiseerd. Daarnaast wordt aan strategische samenwerkingen met kwekers gebouwd. Kortom one stop shopping-ambities voor de bloemist, vers van de kweker.

Heel erg leuk om met dit enthousiaste team van De Vakbloemist samen te werken!!

Neem gerust een kijkje op de website van de Vakbloemist! devakbloemist.nl

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Menu