VDwEetje on Tour

folder_openblog

2020 en 2021 zullen nog lang in ons geheugen blijven hangen. Het corona virus dat zich over de gehele wereld verspreidde.. Een virus die we niet kunnen zien maar er wel is waardoor ons leven ineens een vreemde wending kreeg. Niemand meer een hand geven, zéker geen knuffel en 1,5 meter afstand blijft onwennig.

Ook binnen ons bedrijf, want vanwege covid zien en spreken we elkaar als collega’s veel minder doordat we pauze houden in shifts. Op die manier komen we met zo min mogelijk mensen in contact, alleen met het groepje mensen waar we dagelijks mee samenwerken  Dat is niet leuk, maar doen we om het virus geen kans te geven binnen ons bedrijf en binnen de gezinnen die werkzaam zijn bij VDE plant.

Doordat we elkaar veel minder zien en spreken leek het ons leuk om maandelijks een kijkje te nemen bij een passie / hobby van een van onze collega’s en dit met elkaar te delen in de kantines en op onze website. Zo kom je ook nog eens dingen van elkaar te weten die je helemaal niet wist! Want naast al het nieuws over corona, gebeuren er nog steeds heel veel mooie dingen!

VDwEetje:

PS voordat je verder kijkt nog een leuk weetje: vroeger teelden we in onze kassen een freesia die CORONA heette! Het was een gele, dubbel bloemige freesia. Dat was toen het nieuwste van het nieuwste en heel bijzonder want er waren alleen maar enkel bloemige freesia’s in die tijd. Onze opa had altijd de nieuwste soorten freesia’s en de ene keer ging het goed met zo’n soort, de andere keer niet, dit soort liep best goed. Onze opa, vader en oom oogstte de bloemen en onze oma en moeder hebben deze bijzondere bloem heel veel gebost 🙂

Tim ~ Brandweer

Tim is lid van de vrijwillige brandweer van Woubrugge en laat ons zien waar hij naar toe gaat als hij weg geroepen word.

Marcel ~ Melkveebedrijf

Marcel heeft naast zijn drukke baan bij VDE plant ook nog een melkveebedrijf én een jong gezin. Samen met zijn vrouw Angelique vormen zij VOF van Rijn, waarbij Marcel het werk met de koeien doet en Angelique de boekhouding voor haar rekening neemt. Verder werkt Angelique sinds 1 september ook bij VDE waardoor ze nog meer begrijpt dat Marcel alles wat hij doet met veel passie doet 😉

Sven ~ Goudsmid

Dit keer zijn we in Boskoop waar Sven voor een groot deel zijn roots heeft. Voordat Sven bij VDE als verkoper kwam werken had hij een heel bijzondere baan en het leek hem leuk daar wat meer over te vertellen.

Henk ~ Schaatsen

Onze nieuwe collega Henk neemt ons mee in de schaatswereld en vertelt over zijn ervaringen tijdens de Elfstedentocht. Want dat is natuurlijk wel heel bijzonder om mee te maken!

Truike ~ Het leven in de polder

Truike is opgegroeid op een bijzondere locatie, namelijk in de Akkermolen van Oud Ade. Daarnaast heeft haar vriend Roel samen met zijn ouders een kaasmakerij in een andere polder, namelijk die van Hoogmade. We zien hoe de familie alle melk die van de koeien komt verwerkt tot kazen en deze verkopen in hun streekwinkel ‘de kleine kazenboerderij’.

Cor, Lida en Hein ~ Boerderij Veldenlust

Hein, Lida en Cor hebben hun roots in Leimuiden en hebben alle drie vroeger op de boerderij meegeholpen. Alle 3 werken ze ook al weer jaren bij VDE plant. Cor neemt ons mee naar de stallen en de wei waar de koeien en schapen staan. Lida vertelt over de moestuin die zij met een aantal van haar zussen bij houd en Hein verteld over het familie gevoel wat er bij zowel de familie Visser als bij VDE plant is.

Joost ~ Sloeproeien

De passie van Joost is sloeproeien, iets wat hij graag met zijn collega’s deelt. Hij neemt ons en de scholieren van VDE mee op de Wijde Aa om ons te laten ervaren wat sloeproeien inhoud en verteld ondertussen meer over de vereniging en de wedstrijden die de vereniging roeien.

Wilbert ~ Geëmigreerd naar Zweden

Dit keer een óud collega zijn passie met ons deelt. Wilbert laat ons meer zien over het land waar hij recent met zijn gezin naar toe is geëmigreerd namelijk .. Zweden! We wensen hem en zijn gezin heel veel geluk in dit mooie land!

Theo ~ Fietsen voor KiKa

Theo rijd graag op de racefiets en zet zich daarnaast graag in voor een goed doel zoals KiKa. Een mooie combinatie om zo je passie in te zetten en geld op te halen voor KiKa met als doel kinderen met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven.

Check onze YouTube kanaal voor meer video’s https://www.youtube.com/playlist?list=PLLDK8RWdJKII9rLExAQUkySRv6Xywl0Hz

Tags: , , , , , , , , , ,

Related Posts

Menu