Werken bij VDE plant

folder_openblog

Als bedrijf zijn we altijd op zoek naar gemotiveerde, enthousiaste mensen om onze teams te versterken. We zijn we aangesloten bij ‘snel aan de slag’ dat is een platform waar afgestudeerde MBO-ers en HBO-ers zich aan kunnen melden. Snel aan de slag slaat een brug tussen werkzoekenden en werkgevers; wij vinden dit een mooi platform waar jonge mensen die niet direct weten waar ze moeten zoeken een baan kunnen vinden.

Op de site van ‘snel aan de slag’ staat een super leuke video van Vincent die al zo’n 4 jaar met veel enthousiasme bij ons bedrijf werkt, leuk gedaan Vincent!

Verrassende innovaties in tropische kamerplanten

“In de afgelopen jaren kwamen er telkens zo’n vijf mensen bij”, vertelt productieleider Thomas van Emmerik, “die groei houdt nog wel even aan.” Thomas is verantwoordelijk voor alle personeelszaken en geeft enthousiast antwoord op de vraag: ‘is het hier ook leuk?’

Natuurlijk is het hier leuk. Maar het is vooral ook afwisselend werk. Wij hebben hier 9 hectare kamerplanten onder glas. Dat zijn op jaarbasis ongeveer 7 miljoen planten van wel dertig verschillende soorten. Die leveren wij in allerlei soorten en maten aan vele verschillende afnemers. Dat is een logistieke puzzel waar je u tegen zegt.” Alles bij elkaar zijn daar ruim 80 medewerkers mee bezig.

Vernieuwend met kamerplanten

De derde generatie van het familiebedrijf geeft een flinke draai aan het begrip ‘kamerplant’. In de Concept Store proberen ze nieuwe vormen en potten uit. “Hier kan je goed zien hoe wij innoveren. Sinds een jaar of twee gaan wij helemaal los met planten in glas. Dat slaat aan. Zo zetten wij ook veel planten zónder aarde in een glazen pot en dat ziet er prachtig uit.”

Grote variatie maakt gevarieerd werk

“Wij krijgen wel eens schoolklassen over de vloer. Het is heel mooi om te zien hoe verrast die scholieren dan zijn.” Bij VDE is het echt een kunst om veel variatie van planten te kweken. “Dat maakt het werk ook extra leuk, want je bent telkens met iets anders bezig. Dat is ook aantrekkelijk voor door groeiers. Alles draait natuurlijk om planten, maar er is werk in de teelt, en techniek, bij de productie, in logistiek en in verkoop.”

Groot bedrijf, maar weinig bazen

“Het is een ‘platte’ organisatie. Twee mannen en één vrouw staan aan het roer, dan heb je vier productieleiders en dan alle andere medewerkers.” Op die manier houdt VDE plant ‘de loop erin’ en kun je makkelijk wisselen tussen klussen. “Heel anders dan bij de kleinere kwekers, waar iedereen op een vaste stek zit. En wanneer je goede ideeën hebt over het werk, dan zullen wij die ook snel oppikken. Nieuwe dingen uitproberen vinden wij belangrijk.”

Liever vast in dienst

Thomas houdt ook nog van een ander soort afwisseling: “Ik heb collega’s uit allerlei landen, van een bioloog uit Italië tot medewerkers uit IJsland.” Die Italiaan is gek op tropische planten en kwam daarvoor speciaal naar Nederland. “Het past bij onze hoge kwaliteitsstandaard om medewerkers vast aan ons te binden.” Vincent Verjaal Productiemedewerker Ik ben Vincent, 19 jaar en ik werk bij VDE plant. Wat het werk hier zo leuk maakt is dat de sfeer fantastisch is, je wordt goed betaald en het is flexibel werk. We kweken hier verschillende planten in verschillende maten. We beginnen met een stek, die doorgroeit naar een grotere plant die we later verwerken naar een product; bijvoorbeeld een plant in glas met water. Lijkt het je nou leuk om op deze manier met planten bezig te zijn, neem dan contact met ons op! En die vaste medewerkers met hun gevarieerde achtergrond hebben weer invloed op de manier waarop het bedrijf werkt. “Zo zorgen wij ervoor dat wij voorop blijven lopen met ons aanbod.”

‘Natuurlijk is het hier leuk. Maar het is vooral ook afwisselend werk’, aldus Thomas en Vincent

Hier staan wij voor:

  • Medewerkers: ruim 80
  • Vakgebied: kweker van kamerplanten
  • Werkgebied: verkoop door heel Europa
  • Vacatures: teeltmedewerkers, mbo 3 en 4
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Menu